Home / archiefcentraal / koopovereenkomst cpo project ii heeten ondertekend

koopovereenkomst cpo project ii heeten ondertekend

De gemeente Raalte heeft gistermiddag, 10 december, met CPO-vereniging De Veldegge II een koopovereenkomst gesloten voor de verkoop van vijf kavels in uitbreidingsplan De Veldegge in Heeten. Hier komen vijf starterswoningen in de vorm van vijf-onder-één-kap woningen.

CPO
De vereniging bestaat uit een groep enthousiaste starters die de woningen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) heeft ontwikkeld. Daarbij waren ze zelf en gezamenlijk ontwikkelaar van de te bouwen eigen woning. De afgelopen maanden zijn ze druk geweest met het uitwerken van hun bouwplannen. Ze zijn hierin begeleid door bouwkundig ontwerper en adviseur Peter Boksebeld Luttenberg. De omgevingsvergunning is al binnen. 

De vereniging ontving eerder van de Provincie Overijssel een subsidie voor het inhuren van externe begeleiding van het project. Ter stimulering van dit CPO-project heeft het college het project aangewezen voor de regeling Starterslening.

Wethouder Wagenmans: “Als gemeente willen we graag koopstarters de kans geven om een eerste eigen huis te ontwerpen en te realiseren. Daarnaast willen we dat de woningen die gerealiseerd worden, woningen zijn waar de consument volledig achterstaat. Op deze manier kunnen inwoners zelf vorm en inhoud geven aan hun woning”.

Dit is het tweede CPO-project dat in De Veldegge II wordt gerealiseerd. Het eerste project is in maart 2015 opgeleverd. Na de succesverhalen van dit eerste project meldden zich al snel nieuwe belangstellenden. Het tweede project is erg vlot verlopen. Begin 2016 start de bouw van de woningen. 

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.