Home / archiefcentraal / kinderen schoolproject volledig uitgeleefd op carillon

kinderen schoolproject volledig uitgeleefd op carillon

Het schoolproject bij het carillon in de toren van de Kruisverheffingskerk was een groot succes. Maar liefst 142 leerlingen van groep 6 bezochten in de periode oktober en november de toren. De cursus die door de gemeente in samenwerking met Mirjam Borhger (HOFtheater Cultuureducatie) werd georganiseerd, bestond uit een lesbrief, een bezoek aan het carillon en het invullen van een vragenlijst. Ook mochten de kinderen zelf een liedje spelen en de meeste kinderen leefden zich even helemaal uit op zo’n groot carillon.

“Hoort iedereen dit nu in Raalte?”, vroegen ze beiaardier Henk Veldman, terwijl ze met hun vuisten op de toetsen beukten en een oorverdovende herrie over Raalte uitstrooiden. Ook een bezoekje onder leiding van koster Jo Hulzebosch aan de donkere gewelven boven het schip van de kerk vonden ze reuze spannend.

Aan het eind van de cursus moesten de kinderen acht liedjes raden en de meeste leerlingen luisterden zo goed dat ze alles goed hebben ingevuld. De tien beste leerlingen hebben een prijsje van de gemeente gekregen: een duurzaam schrijfblok. Dit zijn de namen van de prijswinnaars: Emma Greeve (De Horizon), Rosa de Graaf en Merie Verbaas (De Rietkraag), Maud, Gijs en Mirte (St. Bernadette), Jasmijn van Boven, Jelle, Laura Schiphorst en Jelmer J. (Esmoreit).

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.