kerstsamenzang in willem hendrik zwart hal

Als orgelsolo krijg je drie werken te horen: Siciliano (Sonate no. 2 in E-major) van J.S. Bach, God’s time is the best van J.S. Bach/E. Power Biggs en Offertoire (Sur les Noëls) van A. Guilmant. Verder liederen met aansluitend samenzang zoals: ‘Komt allen tezamen’, ‘Once in Royal David’s City’, ‘Over de heuvels en stil in het dal’, ‘Eer zij God in onze dagen’ van W.H. Zwart, ‘Vol van pracht’ van J. Zwart, Fantasie over ‘Komt verwondert u hier mensen’ van W.H. Zwart, etcetera. De netto-opbrengst van deze avond gaat naar goede doelen.

Ad Huetink (orgel) groeide in Beekbergen op met orgelmuziek. Na les gehad te hebben van de plaatselijke schoolmeester Alberts, kreeg hij les van de organist van de Grote-Loolaankerk in Apeldoorn, Corn. Weyers. Deze leidde hem op voor het organistenexamen theorie en praktijk, maar ziekte verhinderde hem dit examen af te leggen.

In de begin jaren 70 pakte Huetink de lessen weer op en wel bij Willem Hendrik Zwart op het orgel van de Bovenkerk in Kampen. Deze organist heeft hem enorm veel leren genieten van orgelmuziek en zang. Wederzijdse persoonlijke gebeurtenissen hebben geleid tot vriendschap, vandaar dat de muziekhal naar hem is vernoemd.

De organisatie stelt het op prijs dat je voor deze avond reserveert via 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.