kerstactie leerlingen voor sallandse kinderen in de knel

Elk jaar is er op het Carmel College Salland een kerstactie waarbij leerlingen proberen om zo veel mogelijk geld op te halen voor een goed doel. Medewerkers en leerlingen hebben hierbij de mogelijkheid om zelf een goed doel aan te dragen. Dit jaar is het goede doel: ‘Sallandse kinderen in de knel’

Dit jaar hebben de achtendertig leerlingen van de Xperience Carmel toestemming gevraagd om een kerstactie te mogen organiseren voor alle leerlingen van de sector vmbo/pro. Xperiences Carmel is een ‘Fit-for-Life onderdeel’, waarbij de koppeling wordt gemaakt met het internationaliseringsprogramma. De opzet van dit onderwijsprogramma is: ‘zelf groeien’, dat wil zeggen: kennis en vaardigheden verwerven die nodig zijn om een verantwoorde wereldburger te worden, maar ook de nieuw ontdekte talenten en vaardigheden ten dienste stellen van anderen.

Maatschappelijke problemen
Samen met de coach buigt het team zich over maatschappelijke problemen die in Salland, Nederland, Europa of ergens ter wereld spelen. Op deze manier probeert Carmel College Salland de leefwereld van de leerlingen te vergroten. Het draagt bij aan de ontwikkeling van hun persoonlijke en sociale vaardigheden, aan maatschappelijke betrokkenheid en het stimuleert tolerantie ten opzichte van andere culturen.

De drie Xperiencegroepen (Salland, Europa en Marokko) hebben samen besloten dat de opbrengst van deze kerstactie bestemd is voor ‘Sallandse kinderen in de knel’ en voor een schoolproject in Marokko.

Knel
“Sallandse kinderen in de knel” is een actie waarbij bijna 400 kinderen worden verrast met sinterklaas- of kerstcadeautjes. Met deze actie zorgen de leerlingen samen met de Rotaryclub ervoor dat kinderen uit minimagezinnen een cadeautje krijgen. Het kan ook dat men niet in staat is om bijvoorbeeld het lidmaatschap van een sportclub en de aanschaf van de daarbij benodigde sportkleding te betalen. De selectie gebeurt door welzijnsorganisatie de Kern, Stichting Vluchtelingenwerk, Stichting Leerwerk en het Steunpunt Sociale Minima, waardoor de zorgvuldigheid en anonimiteit gewaarborgd zijn. In Marokko wordt een school ondersteund, bijvoorbeeld met leermiddelen.

Niet alle klassen starten tegelijk met de Santarun. In de tussentijd is er ruimte om samen met de klas te ontbijten. Hiervoor worden ontbijtpakketten samengesteld. De Xperience groep wordt ingezet om bij de organisatie te helpen. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.