jan en piet voetbaltraditie

Kwaaltjes kun je inderdaad krijgen na behoorlijk alcoholgebruik, maar dat krijg je tegenwoordig overal wel van. Of is het heel dom dat ik dat zeg? Ik kijk vaak naar wedstrijden van Rohda Raalte. Dan heb ik daarna gewoon drank nodig, dat maakt de dag dan nog draaglijk. Want dat niveau van de voetballers in Salland buurman, dat is niet best hè?

Ik kijk ieder weekend naar de wedstrijden van PEC, dat is al niet geweldig. Kowet kijk ik ook, dat is al een stuk minder. Dan naar onze eigen amateurvoetballers, die hebben geen idee waar ze mee bezig zijn lijkt het. Maar dat fanatisme van de trainers langs de lijn, dat vind ik mooi om te zien. Die staan te springen en gek te doen en het haalt eigenlijk niks uit. Die spelers schelden en schoppen elkaar helemaal kapot en af en toe is er een opstootje. Na de wedstrijd drinken ze dan weer samen een biertje en zeuren nog even of het wel of niet een corner was. Verder is het dan gedaan voor die dag.

Een biertje na de voetbal brengt de mensen samen. Mooier kan ik het niet zeggen. Volgend weekend bijvoorbeeld, dan speelt Mariënheem tegen SDOL. Een fantastische derby. Voor het oogstrelende voetbal zoals Cruijff het wil zien ga ik er niet heen, maar ik lach me kapot en drink daarna met alle spelers en trainers. Het zal dus wel ongezond zijn, maar het gaat om de charme van de zondagmiddag (ja ik word nog sentimenteel) en de traditie. Een nog mooiere traditie dan Sinterklaas.

Piet

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.