jan en piet voetballers in het azc

Voor de tijd was er ergens een ludiek – of althans ludiek bedoeld – spandoek geplaatst. Tijdens de wedstrijd vlogen de spetters er vanaf maar kon de scheids het allemaal goed in de hand houden. Na de wedstrijd plaatsten anonieme lui namens de trainer van SDOL reacties onder het wedstrijdverslag op Salland Centraal. Net PEC – Eagles, maar dan voor volwassen, verstandige mensen van de kleine kern.

Ik hou van deze streek buurman, en van de nuchterheid die hier heerst, vooral nadat maandag besloten is een AZC te gaan bouwen voor 950 mensen in nood. Ik was bij de raad en hoorde een vrouw met te hoge bloeddruk zich druk maken over pubermeisjes. Niemand beantwoorde haar angst.

En ik zag leden van de VVD op de publieke tribune die het helemaal niet eens waren met die 950 mensen, maar die gooiden heel verstandig geen druppeltje olie op het vuur, ik kreeg de indruk dat ze straks gewoon volle bak mee gaan werken aan het welslagen van dit ‘project’. Hulde. Alleen de raadsleden Kreule en Den Daas probeerden mot te maken. Mar die bint niet van hier…

Ze zeggen wel eens dat er op het platteland niks te doen is, maar ik heb een heel andere indruk. Op het platteland is minstens net zo veel te doen als in de stad. Maar op het platteland maken ze alles niet zo groot. Daarom is het er juist zo mooi wonen.

Buurman, wat jij!

O ja, ik hoop dat er onder die asielzoekers nog wel een paar goeie voetballers lopen. Laat ze dan beginnen bij SDOL, kunnen ze via Rohda doorstomen naar de Eagles, want daar kunnen ze nog wel wat scorend vermogen gebruiken.

Jan, de buurman

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.