ingezonden en de raalter bomen leefden nog lang en gelukkig

Door Rob Poelman

Toen ik begon met de website van RaalterBomen 3 jaar geleden, nadat mijn voorstel om een lijst waardevolle, monumentale en bijzondere bomen op te stellen voor de gemeente Raalte geen steun kreeg van het College en de kort daarop volgende motie ingediend door de SP Raalte om een bomenlijst op te stellen werd weggestemd had ik een heel duidelijk primair doel voor ogen: een meer respectvollere houding ten opzichte van bomen kweken bij de lokale politieke partijen en het College van B&W. Ook was het terugbrengen van de stamdiameter voor vergunningvrij vellen van 0.5 naar 0.35 meter onderdeel van dit primaire doel. Ik was van mening dat als dit doel zou worden behaald er ook voldoende politiek draagvlak zou gaan komen om tot een goed, modern bomenbeleid te komen voor onze prachtige gem. Raalte.

Op 17 december 2015 is niet alleen de stamdiameter naar 0.35 meter gebracht dankzij voorstemmers; Gemeente Belangen, PvdA, Lokaal Alternatief, D66 en de SP maar heeft wethouder Wagenmans tevens voldoende garanties gegeven om tot een goed groen en bomenbeleid te komen. Er zal een werkgroep gaan worden gestart welke zal bestaan uit diverse personen en organisaties om te komen tot een breed maatschappelijk en politiek gedragen nieuw groen en bomenbeleid. Dit voorstel zal in het najaar van 2016 worden voorgelegd aan het College van B&W en de Raalter gemeenteraad.

Gezien de toezeggingen van de wethouder heb ik besloten om met RaalterBomen naar de achtergrond te gaan. Ik was zeer aangenaam verrast door het grote bezoekersaantal op de website en de vele aanvragen m.b.t. vergunningen en het vellen van bomen. Ook iedereen bedankt voor de vele positieve reacties en prachtige foto’s die ik heb mogen ontvangen. Ik zal vanaf heden niet meer als aanspreekpunt gaan fungeren voor vragen en of opmerkingen met betrekking tot vergunningen, vellingen, illegale kap etc. In overleg met GroenLinks Raalte verwijs ik u graag door met al uw vragen naar het onlangs gestarte meldpunt bomen.

En de Raalter Bomen leefden nog lang en gelukkig! Tja, zo eindigt meestal een sprookje maar ik besef mij zeer goed dat sprookjes niet bestaan. Ik heb echter wel de volle overtuiging dat de werkgroep, waar ik uiteraard ook deel van uitmaak, in goed overleg tot een breed maatschappelijk gedragen groen en bomenbeleid gaat komen. Op naar een prachtige groene en bomenrijke gemeente Raalte waar wij mensen en de Raalter bomen nog lang en gelukkig mogen wonen en leven. Dit hoeft geen sprookje te zijn maar hebben wijzelf in onze hand.

Ik wens u allemaal een fijne kerst en een prachtig, gezond en groen 2016 toe.

staging2.raalterbomen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.