historische vereniging verplaatst nieuwjaarsbijeenkomst

Traditioneel is de nieuwjaarsbijeenkomst van de Historische Vereniging Raate en Omstreken op de eerste dinsdagavond in januari. Ook voor 2016 was dat het plan. Hhet bestuur van de vereniging heeft echter gemeend de nieuwjaarsvisite een week uit te stellen naar dinsdag 12 januari. De reden daarvoor is het feit dat de avond anders samen zou vallen met de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte, temeer daar die is verplaatst naar de avonduren. Er zijn nogal wat leden van de vereniging die in het verleden ook de bijeenkomst van de gemeente bezochten en later op de avond naar de nieuwjaarsvisite kwamen.

De vereniging heeft geprobeerd de verplaatsing zoveel mogelijk via de mail onder de aandacht va de leden te brengen. Daarbij is niet iedereen bereikt, simpelweg omdat ze geen gebruik maken van e-mail of omdat het adres niet bekend is. Ook de aanpassing van de website wordt mogelijk niet door iedereen opgemerkt.

De nieuwjaarsvisite wordt gehouden in het ‘Tivoli’-gebouw van scholengemeenschap De Landstede, Zwolsestraat 63 en begint om 19.30 uur. Naast koffie met ouderwetse “kniperties” zal het glas gevuld met traditionele boerenjongens of -meisjes geheven worden op het Nieuwe jaar. Daarna zal Evelyn Ligtenberg de aanwezigen meenemen naar de Sallanders die onder Napoleon als militair gediend hebben. Zij heeft daar intensief onderzoek naar gedaan. De resultaten daarvan zijn vastgelegd in een recent verschenen boek. Het belooft al met al een interessante avond te worden. Toegang is gratis. Dat geldt ook voor de koffie en het drankje.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.