haarle wint maar had ook 5 3 kunnen worden

Haarle heeft zondag in de 4e klasse H met 2-1 gewonnen van Zwolle. Hierdoor stijgt de ploeg van trainer Patrick Wijsman naar de 4e positie op de ranglijst. SV Zwolle, dat als koploper aan de wedstrijd begon, zakt een plaats en heeft de koppositie overgedragen aan USV.

Wijsman was content met de manier van spelen van zijn elftal. “We hebben het tactisch goed uitgevoerd. Zwolle maakte het spel, maar zij hadden de bal vooral op plekken waarvan ik dat niet erg vindt. We hebben voldoende gecreëerd, ik denk dat de kansenverhouding 6 tegen 3 in ons voordeel geweest. We hadden dus ook met 5-3 kunnen winnen”. Bij de rust stond Haarle met 2-0 voor, door doelpunten van Erik Westendorp en Darwin Neulen. Tijdens de pauze hamerde Wijsman erop dat het wel eens van belang kon zijn om de wedstrijd snel te beslissen een door een derde treffer te maken. Die bleef echter uit, ondanks meerdere kansen.

Aan de andere kant kreeg SV Zwolle een cadeautje van de scheidsrechter. Een op de lat gekopte bal kwam weer terug het veld in, maar de scheidsrechter was van mening dat de bal achter de lijn stuiterde. De verontwaardiging bij de spelers was groot toen de leidsman toch naar de middenstip wees. De voorzitter van SV Zwolle, die achter het betreffende doel stond, wist Wijsman te vertellen dat de bal ‘zeker niet’ achter de lijn was geweest. Wijsman is tevreden met de overwinning, maar ‘2-0 staat wel wat netter’.

Wijsman vind dat zijn elftal geen goede start in de competitie maakte, maar door in de laatste paar wedstrijden maakte ze dat grotendeels goed door meer punten te pakken. “We zijn onszelf meer bewust dat we iedere wedstrijd 100 % moeten geven om te winnen”, aldus de trainer. De eerste wedstrijd na de winterstop vindt plaats op 17 januari als Balkbrug op bezoek komt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.