goals menig en ehizibue helpen pec voorbij az

De ploeg van Ron Jans begon sterk aan de wedstrijd, maar de eerste grote kans was voor de bezoekers. Jeffrey Gouweleeuw raakte de lat, de rebound ging erin, maar scheidsrechter Jochem Kamphuis keurde de goal af wegens hands. Ook doelman Kevin Begois hield PEC een aantal keer goed op de been.

In de laatste tien minuten voor rust sloeg PEC toe. Na een prima pass van Ouasim Bouy bleef Menig rustig toen hij oog in oog stond met AZ-goalie Gino Coutinho. Ook de tweede treffer kwam er nog voor de pauze. Jeugdproduct Ehizibue haalde van grote afstand uit en bepaalde op fraaie wijze de ruststand op 2-0.

Beslissing blijft uit
Gelijk na de thee had PEC de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Spits Lars Veldwijk had het vizier echter niet op scherp staan en zag zijn inzet gekeerd worden door Coutinho. In de rebound wist ook Nijland geen raad met de kans. De 3-0 viel niet en dus mocht AZ blijven hopen op een resultaat.

De Alkmaarders kwamen ook steeds beter in de wedstrijd. Grootste kans was tien minuten voor tijd voor Vincent Janssen. De spits van Jong Oranje kon de bal voor een leeg doel inschuiven, maar presteerde het om over te schieten. Pas in de 93e minuut slaagde AZ erin om Begois te passeren, Muamer Tankovic tekende voor de 2-1 eindstand.

PSV-uit
Door deze zege komt PEC op 25 punten uit 16 wedstrijden, waarmee de ploeg uitstekend mee blijft draaien in het linkerrijtje. Volgende week sluit de ploeg van Ron Jans de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd tegen PSV. In Eindhoven wordt zaterdag afgetrapt om 19.45 uur.

Foto’s: Johan Wolff (staging2.johanwolff.nl)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.