go ahead eagles steelt op bizarre wijze 3 punten in breda

In Breda waren alle toeters en bellen uit de kast gehaald vrijdagavond. Het was namelijk een bijzonder ‘Avondje NAC’, aangezien het ‘Avondje’ van de supporters 40 jaar bestond. Op het veld moesten de spelers zorgen voor een passend cadeau: de periodetitel kon in de wacht worden gesleept. 

De geel-zwarte brigade van nieuwbakken trainer Dijkhuizen vloog er dan ook van begin af aan op. Zwarthoed werd direct tot een aantal reddingen gedwongen en hield zijn doel knap schoon. Het gladde veld zorgde er in Breda voor dat het voetballen lastig werd en er veel overtredingen nodig waren om de foutjes te corrigeren. Het duel werd dan ook echt een ‘vechtwedstrijd’. 

In die vechtwedstrijd kon NAC net iets meer met de bal aan de voet dan de bezoekers uit Deventer. Schoten van Suk en Pedro leverden echter niets op. Go Ahead Ealges besloot daarop zowaar wat terug te doen in de vorm van een schot van Van Overbeek die doelman Ten Rouwelaar voor het eerst op de proef stelde. Vlak daarna leek Ars, vorig seizoen topscorer van de Jupiler League, NAC op voorsprong te koppen, ware het niet dat de grensrechter al had gevlagd voor buitenspel. Even later kreeg Ars weer kans om te koppen maar raakte hij via Zwarthoed de lat. 

Al met al mopperde niemand met een rood-geel hart dat Go Ahead Eagles de rust haalde met een 0-0 tussenstand. Want wat had NAC toch een kansen gemist! De vraag was echter: hoe gaat Demmers er voor zorgen dat zijn ploeg de zaakjes in de tweede helft wel op orde heeft? 

Buitenkansje De Kogel

Vlak na rust werd echter al duidelijk dat de tweede helft eenzelfde beeld als de eerste zou oproepen. Gorter schoot namelijk al direct weer op doel, maar Zwarthoed was alert. Na een goede kans voor Van Overbeek, die voorlangs schoot, kwam Go Ahead Eagles geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Schenk op doel waarna Ten Rouwelaar als reddende engel optreedde. Maar in de rebound kreeg Duits de bal bij topscorer De Kogel en die wist wel raak met dit buitenkansje: 0-1. 

Met de 0-1 op de klok zat Go Ahead Eagles op rozen, maar geloofde niemand in Breda er in dat de thuisclub niet wat terug zou doen. Ars leek dat al heel snel te doen, maar zijn kopbal werd schitterend uit het doel gehouden door Zwarthoed die deze wedstrijd zijn gewicht in goud waard werd. 

Slotoffensief zonder resultaat

Nadat Go Ahead Eagles in de counter verzuimde om het duel in het slot te gooien kwamen de Deventenaren met 10 man te staan. Zoals een echte ‘vechtwedstrijd’ betreft kreeg Daemen na twee gele kaarten de rode prent getoond. Dat was het moment waarop NAC besloot het slotoffensief in te zetten. Enorm grote kansen werden door de zwart-gelen vakkundig omzeep geholpen waardoor het onmogelijk mogelijk werd voor Go Ahead Eagles: met 3 punten terug naar Deventer. 

Iedereen was het er over eens dat dit gestolen punten zijn en dat de Deventenaren eigenlijk niet eens aanspraak maakten op een gelijkspel. Maar wat maakt het uit? Na drie verliespartijen en een gelijkspel was deze overwinning meer dan welkom voor Go Ahead Eagles. De ploeg van Demmers passeert NAC nu weer op de ranglijst en klimt naar de vierde plek. Door de slechte resultaten van de afgelopen tijd is er naar de koppositie nog een lange weg te gaan. Sparta staat nog acht punten voor, maar de weg omhoog is in ieder geval ingezet. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.