go ahead eagles met blamage de winterstop in

Dennis Demmers moest een week eerder dan gebruikelijk zijn puzzel skills voor de dag halen. De laatste wedstrijd voor de winterstop kon de trainer niet beschikken over de geschorste middenvelders Tom Daemen en Sander Duits. Jerry van Ewijk, Lars Lambooij, Chris David en Mo Hamdaoui moesten tot overmaat van ramp geblesseerd toekijken. Dat zorgde er voor dat er twee debutanten mochten plaatsnemen op de reservebank: Donny Reugenbrink en Darryl Bobson. Tevens mocht Norichio Nieveld in de basis starten tegen Fortuna Sittard en was er ook weer plek voor Orhan Dzepar.

In een goedgevulde Adelaarshorst maakte iedereen zich op voor een knallend uiteinde van het jaar 2015. Het jaar waarin Go Ahead Eagles degradeerde, speelde Europees voetbal en pakte vervolgens de draad weer op in de Jupiler League. Na wat mindere resultaten wonnen de Deventenaren vorige week bij NAC, maar dat was allesbehalve overtuigend. Overtuigend was het spel ook in de wedstrijd tegen Fortuna niet. Van begin af aan had Go Ahead Eagles moeite met het maken van het spel. Fortuna Sittard was nog slechter en leek niet beter te kunnen waardoor het publiek een saai schouwspel kreeg voorgeschoteld.

In de twaalfde minuut veerde iedereen plots op van het tribunestoeltje. Jeffrey Rijsdijk had de 1-0 op het scorebord moeten zetten, maar schoot de lage voorzet van Wolters hard naast. Op een kleine mogelijkheid van De Kogel na creëerde Go Ahead Eagles voor de rest helemaal niets in de eerste helft. De thuisploeg had niet het geduld om Fortuna kapot te spelen. Te snel werd de lange bal gehanteerd en dat is zelfs voor ploegen in de onderste regionen van de Jupiler League makkelijk te verdedigen. Toch geloofde iedereen in een goede afloop, omdat Fortuna zo slecht speelde dat de ploeg van trainer Van Dael helemaal niet in de buurt kwam bij doelman Zwarthoed.

Maar schijn bedriegt, zo bleek. Niet voor het eerst dit seizoen kwam Go Ahead Eagles onnodig op achterstand. Schrooien kon vanaf de zijkant vrijuit naar het doel van Zwarthoed dribbelen en draaide de bal met rechts om de keeper heen in het netje: 0-1. Kenny Teijsse kon uit de eerste de beste aanval daarna zijn ploeg langszij brengen, maar kopte naast.

Fluitconcert
De 0-1 achterstand tegen de nummer 17 uit de Jupiler League leverde gemor op bij het publiek in de Adelaarshorst dat de laatste weken toch al niet veel verwend wordt. De Deventer ploeg zocht dan ook de kleedkamers op terwijl zich een heus fluitconcert van de tribunes rolde.

Het statement van de supporters had geen invloed op het veldspel van de rood-gelen. In de tweede helft had het verdedigend ingesteld Fortuna Sittard niks te vrezen van Go Ahead Eagles. De ploeg van Demmers had verreweg het meeste balbezit, maar deed daar helemaal niks mee.

De ploeg van Demmers bleef maar strooien met lange ballen en voorzetten. Het bewijst dat het Go Ahead Eagles momenteel ontbeert aan creativiteit. Vooral het middenveld was van een laag niveau vrijdagavond. Jonge jongens als Nieveld en Dzepar blijken nog niet klaar voor een plek in de basis. Het moge duidelijk zijn dat de geblesseerde Chris David erg gemist wordt, maar daarnaast werd eens te meer duidelijk dat de bijdragen van controleurs Daemen en Duits niet onderschat mogen worden.

Ook met de wissels De Bondt voor Van Overbeek en Ten Den voor Nieveld kon Eagles geen vuist maken. Het was hopen dat de bal een keer goed viel, maar die overtuiging spatte er niet van af aan Deventer zijde. Sterker nog, uit razendsnelle counters zorgde Fortuna Sittard voor meer gevaar. Uiteindelijk kwam uit een van die uitbraken ook de beslissing van de wedstrijd. Fortuna-aanvaller Hutten ontsnapte vijf minuten voor tijd op het randje van buitenspel uit het oog van de verdediging en rondde koelbloedig af: 0-2.

“Dammers oprotten”, schreeuwde het publiek voor de zoveelste thuiswedstrijd op rij. Waar dat een aantal weken geleden nog ‘gezongen’ werd door een klein deel van het publiek schalde na de 0-2 bijna de hele B-side mee. Go Ahead Eagles gaat daardoor onrustig de kerst in. De druk op de trainer is hoger dan ooit dit seizoen. Aan het bestuur van de Deventenaren is het om de keus te maken om een aantal versterkingen in de winterstop te halen of om daadwerkelijk de trainer de laan uit te sturen. Geen prettige kerstgedachte, maar de belabberde resultaten op het veld maken een ontslag niet ondenkbaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.