emotioneel samenzijn tijdens lichtjesavond

Voor de vijfde keer werd zondag een speciaal samenzijn georganiseerd op de Bijzondere begraafplaats in Lemelerveld door Uitvaartverzorging Hendrie Arnold. De avond ‘Stilstaan en vooruitkijken’ was een samenzijn waarbij muziek en gedichten ten gehore werd gebracht, afgewisseld met het noemen van de namen van dierbaren. “Voor elke naam die genoemd werd, plaatsten we een kaars in een hart”, vertelt Hendrie Arnold.

“Aan het einde van dit samenzijn kon iedereen de kaars meenemen uit het hart en plaatsen bij hun dierbaren of bij het tijdelijke gedenkteken dat achter op de begraafplaats stond.” Dit samenzijn, zo aan het einde van het jaar, is een initiatief vanuit Uitvaartverzorging Hendrie Arnold. De begraafplaats was sfeervol verlicht met kaarslicht om even samen stil te staan, samen te gedenken. Nieuw dit jaar was het ritueel over de winter wende. Achterop de begraafplaats was een vuur ontstoken, een traditie rondom de winter wende, als teken dat de donkere dagen achter ons liggen.

Dit is wat Uitvaartverzorging Hendrie Arnold de mensen mee wil geven: licht, kracht en warmte. “Want diegene die wij moeten missen, zullen altijd een onderdeel zijn van ons bestaan.”

Binnenkort, staan de foto’s op de website http://staging2.uitvaartverzorging-hendriearnold.nl Deze zijn gemaakt door Else Hultink en Karin Hulst, afscheidsfotografie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.