een dorpsboomgaard van en voor heino

Wout Wagemans geeft woensdag 9 december samen met de Werkgroep Dorpsboomgaard het startseizoen voor de aanleg van een dorpsboomhaard naast de nieuwbouwlocatie Slotboom aan de Raalterstraat.

Het initiatief voor de dorpsboomgaard komt van Plaatselijk Belang Heino en de Stichting Duurzaam Heino. Vanuit die stichting worden allerlei initiatieven genomen op het gebied van duurzaamheid. Eén van hun thema’s is ‘duurzaam voedsel’. Vanuit dat thema is de gedachte ontstaan om een dorpsboomgaard aan te leggen. De uitwerking van de plannen voor de aanleg van de dorpsboomgaard worden gedaan door de werkgroep Dorpsboomgaard onder leiding van Jos Wigger. Projectontwikkelaar Synchroon en de gemeente Raalte zijn blij met het initiatief van de werkgroep. Ze zijn samen tot een mooi plan gekomen.

De boomgaard is van en voor de inwoners van Heino. De aanplant van de fruitbomen en het beheer daarvan wordt door de inwoners van Heino zelf gedaan. De boomgaard heeft ook een educatieve en recreatieve functie. De werkgroep gaat informatiepanelen, zitbanken, nestkasten en een insectenhotel plaatsen. Je bent van harte uitgenodigd bij de start van de eerste werkzaamheden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.