duurzaam verwarmd water voor zwembad en 48 woningen wijhe

Het zwembad in Wijhe en de 48 naastliggende woningen worden momenteel weer voorzien van duurzaam opgewekt warm water door middel van de vernieuwde houtkachel die in oktober dit jaar is geplaatst door Cogas. De houtkachel brandt lokaal gewonnen houtsnippers. De warmte die daarbij vrijkomt, gebruikt de gemeente Olst-Wijhe om het water te verwarmen van het zwemwater en het water voor 48 naastliggende woningen. Met deze kachel, die geleverd is door Estufa uit Wijhe, levert de gemeente een positieve bijdrage aan de reductie van CO² uitstoot. Een belangrijke doelstelling van de gemeente als het gaat om duurzaamheid.

Vanaf februari 2013 werden het zwembad en de 48 woningen al door een duurzame houtkachel voorzien van warm water. Deze kachel bleek een te grote capaciteit te hebben, waardoor geuroverlast ontstond. Deze nieuwe kleine kachel heeft de juiste capaciteit, waardoor geuroverlast tot het verleden behoort.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.