dorpsboomgaard aanwinst voor heino

Jos Wigger, betrokken bij de Stichting Duurzaam Heino en Plaatselijk Belang en tevens lid van de werkgroep Dorpsboomgaard, heeft tijdens de starthandeling voor de aanleg van de dorpsboomgaard naast de nieuwbouwlocatie Slotman aan de Raalterstraat aangegeven dat de mooie boomgaard-in-ontwikkeling van en voor alle inwoners van Heino is, tot in lengte van jaren.” Een aanwinst voor het dorp!”

Wethouder Wout Wagenmans verrichtte de starthandeling: het verwijderen van een van de hoge coniferen langs de Raalterstraat, die het uitzicht op het landschap belemmerden. Hiermee is de start van de aanleg van de Dorpsboomgaard Heino gemarkeerd.

In de Dorpsboomgaard komen hoogstamfruitbomen, wandelpaden, een bloemenwei en voorzieningen voor insecten, bijen en vogels. Ook hoopt de werkgroep samen met de imkervereniging een bijenstal met educatieve functie te realiseren. Een stukje landschap dat toegankelijk is voor jong en oud en fruit, bessen en noten op gat leveren. De werkgroep zorgt voor de verdere inrichting met bankjes en informatievoorzieningen. De ontwikkelingen rondom de boomgaard zijn te volgen op de nieuwe website: staging2.dorpsboomgaardheino.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.