diverse kerstvieringen in nicolaaskerk wijhe

Er vinden dit jaar twee kerstvieringen plaats in de Nicolaaskerk in Wijhe. Op kerstavond, 24 december, begint de eerste viering om 19.30 uur. De tweede start om 22.30 uur. Beide vieren hebben als thema: ‘Is er nog plaats in de herberg?’. Een actueel thema.

Eerste viering
De eerste viering is meer gericht op kinderen en jongeren. Na een korte overweging is er de gelegenheid om in stilte een groet aan een vluchteling te sturen of aan iemand waarvan je denkt dat deze persoon het nodig heeft.

Naast een kaars aansteken zijn er nog meer activiteiten. Dit naar concept van de Thomas-vieringen. Wil je niet in de benen, dan kun je luisteren naar een medley van kerstliederen, gezonden door ImPress. Verder begeleidt ImPress, onder leiding van Marieke van Ravenhorst en Janniek Klein Zandvoort, te zingen liederen. Buiten de kerk laten Maaik Meiberg en Froukje Brevoord muzikaal van zich horen. Er werken verschillende jongeren mee aan deze viering.   

Tweede viering
De tweede viering is een meer traditionele viering met veel zang, een overweging en gedichten. De muzikale begeleiding van deze dienst wordt verzorgd door Gerrit Koele, pianist van het Wijhese Mannenkoor en Eibert Teunissen. Ook zal het Wijhese mannenkoor onder leiding van Bea Schreurs enkele liederen ten gehore brengen en mogen de belangstellenden meezingen. Ook aan deze dienst werken verschillende gemeenteleden mee.

Gezinsdienst
Op eerste kerstdag is er ’s morgens een gezinsdienst voor jong en oud met als thema: ‘Tijd voor het licht!’ Dan wordt het Adventsproject afgerond. Het Cantorij onder leiding van Carien Duursema laat nieuwe kerstliederen horen die uiteraard ook meegezongen mogen worden. De muzikale begeleiding is in handen van een koper ensemble onder leiding van Johannes Oegema en organist Johannes Dijkstra. Iedereen is welkom bij de vieringen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.