demmers baalt van teleurstellende afsluiting 2015

Go Ahead Eagles-trainer Dennis Demmers baalt van de teleurstellende afsluiting van 2015 voor zowel zijn ploeg als het publiek in de Adelaarshorst. Demmers en zijn mannen hadden het goede voornemen om het publiek te trakteren op een knallend uiteinde, maar uiteindelijk viel dat in het water.

Door Maurice Kuipers

“Zeer teleurstellend”, begint Demmers zijn relaas over de laatste wedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-2). “We wilden het publiek een goede wedstrijd voorschotelen. Het moest een mooie afsluiting van dit jaar worden.” En daarvoor had Go Ahead Eagles alvast alle ingrediënten in huis gehaald. “We wisten wat de tegenstander wilde en hadden onze mogelijkheden goed in kaart gebracht”, analyseert Demmers, die wel tevreden was over de eerste fase van de wedstrijd. “We creëerden kansen, maar vergaten onszelf te belonen. Dan speel je de tegenstander in de kaart, krijg je uit het niets de 0-1 tegen en sta je weer op achterstand.”

En die achterstand wist go Ahead Eagles gedurende de hele wedstrijd niet meer om te buigen. De supporters kregen daardoor niet wat de club ze wilde geven en misschien ook wel verdiend hadden. “Ondanks de slecht verlopen wedstrijd bleven ze enorm lang achter ons staan”, weet ook Demmers.  

Hoe dichter de klok vervolgens bij de negentig minuten kwam, hoe meer het gemor op de tribunes toenam. En dat is ook wel begrijpelijk te noemen. Want in mum van tijd kelderde Go Ahead Eagles van de koppositie naar de zesde plek in de Jupiler League. “Vanuit je resultaat geef je het uit handen”, beschrijft Demmers de situatie die deels te wijten valt aan de geblesseerde spelers.

Balans
“We zochten in het begin van het seizoen naar de balans. Die hadden we op een gegeven moment gevonden. Dan raakt Chris (David, red.) geblesseerd waardoor we weer opzoek moesten naar de balans. Chris is de verbindingsspeler die ik in de voorbereiding zocht. Dat noemde ik toen ook. Als hij wegvalt moet je wat anders gaan spelen. Dan zie je dat de creativiteit een beetje ontbreekt. Andere spelers moeten dan opstaan, dat is lastig gebleken”, legt Demmers uit.

De beste oplossing voor Go Ahead Eagles lijkt dus in de winterstop op zoek te gaan naar een nieuwe Chris David. Demmers houdt daar echter geen rekening mee: “een nieuwe Chris David is niet te vinden. We zijn wel aan het rondkijken, dat we wat moeten doen is duidelijk.” 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.