de kort tijd voor duidelijkheid fietsen in centrum

Hans de Kort wil dat er eindelijk duidelijkheid komt rond het fietsverbod in het centrum van Raalte. De Kort kreeg te horen dat er borden komen, maar ziet daar nog weinig van terug. “We zijn nu ongeveer twaalf weken verder, maar van enig initiatief omtrent de uitvoering van uw besluit is in de verste verte niets te ontdekken”, schrijft De Kort in een brief aan het college van de gemeente Raalte.

“Na vele jaren, enorm veel correspondentie en een rechterlijke uitspraak die niet meer te negeren is, hebt u besloten de onderborden betreffende het fietsverbod in het voetgangersgebied van het Raalter centrum te voorzien van ‘duidelijke tijden waarop het fietsverbod geldt’, schrijft De Kort. “Omtrent de concrete tijden zei u in overleg te willen treden met het Raalter Ondernemers Verbond en de politie. Mij wilde u uitnodigen om de nieuwe opzet te bespreken. U deelde mij dit besluit mee in een brief van 14 september 2015. We zijn nu ongeveer twaalf weken verder, maar van enig initiatief omtrent de uitvoering van uw besluit is in de verste verte niets te ontdekken, ofschoon u met zowel het ROV als met de politie regelmatig contact hebt.”

De Kort verzoekt het college de toezegging serieus te nemen en de huidige onderborden op korte termijn te vervangen door borden met de toegezegde duidelijke tijden. “Voor de beoogde uitnodiging dank ik u hartelijk, maar ik zal er geen gebruik van maken. Ik acht het meewerken aan uw voornemen veel te hoog gegrepen voor mijn intelligentie. Ik refereer hierbij aan de diverse voorstellen, met verwijzingen naar andere gemeenten, die ik u in het verleden reeds deed. Ofschoon de huidige onderborden anders doen vermoeden, acht ik u, maar zeker de Raalter ondernemers, prima in staat om samen een bordje te ontwerpen met een duidelijk verbod.”

UPDATE

ROV
De borden met daarop de tijden waarop een fietsverbod geldt in het centrum van Raalte worden ‘binnenkort besteld en geplaatst’. Dat laat het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) weten. “We zijn nog met de gemeente in overleg over de fietsborden en daarin is de mening van het R.O.V. voldoende gehoord. Inmiddels zitten we in de afrondende fase.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.