Home / archiefcentraal / davo lettele eindigt in terecht gelijkspel 1 1

davo lettele eindigt in terecht gelijkspel 1 1

In de 4e klasse H hebben DAVO en Lettele de punten gedeeld. Lettele, dat als nummer 3 aan de wedstrijd begon, kwam op voorsprong in de 17e minuut door een doelpunt van Jesse Oosterwijk. Pas tien minuten voor het einde kwam DAVO langszij: 1-1.

Volgens DAVO-trainer Jan Ligtenberg, geeft de uitslag de verhoudingen goed weer: “Beiden ploegen verdienden niet om te winnen. In de eerste helft deden we het niet goed. We leden te veel balverlies omdat we te veel door het midden de lange bal speelden, in plaats dat we het spel maakten over de flanken. In die fase was het ook terecht dat we achter kwamen. In de tweede helft toonden we wilskracht en dat heeft ons geholpen om te scoren.”

Ligtenberg verwacht volgende week, als Broekland op bezoek komt, een lastige wedstrijd: “Broekland heeft vandaag niet gespeeld (de wedstrijd tegen Holten werd afgelast, red.) en zal dus fris zijn. Bovendien zijn de weersverwachtingen voor de komende week slecht, dus ik betwijfel of het wel doorgaat. Maar dan loop ik wel heel erg op de zaken vooruit, dus laten we dat maar afwachten.” De oefenmeester vertelde zijn team dat hij uit de wedstrijden tegen Lettele en Broekland minimaal 4 punten verwacht, dus wat dat betreft is een overwinning in de laatste wedstrijd voor de winterstop noodzakelijk. Overigens vertrekt Jan Ligtenberg aan het einde van het seizoen naar Sallandia. Hij zal worden opgevolgd door Mo Sinecek, de huidige trainer van Koninklijke UD.

De trainer van Lettele, Paul Roskam, vond dat zijn ploeg het betere van het spel heeft gehad. “We komen in de eerste helft terecht op 0-1, maar vergeten daarna de 0-2 te maken. Ik denk dat we qua kansen beter waren dan DAVO en dat we voor 60% recht hadden op de overwinning. Maar op basis van het laatste kwartier is het terecht dat we 1 punt pakken, want DAVO ging heel opportunistisch spelen wat ze nog enkele kansen opleverde. Al met al ben ik redelijk tevreden.

Op de vraag wat Roskam van de tweede seizoenshelft verwacht, kan hij maar moeilijk een antwoord geven. “We hebben als promovendus al 20 punten gepakt, wat erg veel is. Bovendien zitten we in een competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen, dus wat dat betreft ligt het volledig open. Maar eerst gaan in de winterstop de beentjes omhoog en gaan we ons zo goed mogelijk voorbereiden.”

Voor Lettele zit na zondag de eerste seizoenshelft er al wel op. De eerstvolgende tegenstander van Lettele is Holten. Deze wedstrijd, die gespeeld gaat worden op het sportpark De Spil in Lettele, wordt gespeeld op 24 januari 2016. In de tussentijd speelt Lettele ook nog een oefenwedstrijd thuis tegen Koninklijke UD.

Hieronder vindt u de tussenstand in de klasse 4H:

Positie Ploeg Gespeeld Punten
1 USV 12 24
2 SV Zwolle 12 24
3 Dalfsen 12 21
4 Haarle 12 20
5 Lettele 13 20
6 Diepenveen 12 18
7 DAVO 12 17
8 Broekland 11 15
9 De Gazelle 11 15
10 ABS 12 15
11 OVC ’21 12 14
12 Holten 12 13
13 FC RDC 13 13
14 SC Balkbrug 11 1

Lees ook

ReDIT neemt installatiebedrijf Ties Veltmaat over

‘Ties is thuis in zonnepanelen en warmtepompen; samen kunnen we ook grotere klussen aan’ LUTTENBERG …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.