chs handbalweek halverwege

De CHS Handbalweek is halverwege en dus is het tijd voor een terugblik op de eerste dagen en een vooruitblik op de komende dagen. Henny Nijboer stuurde ons een verslag.

‘De eerst 2 dagen met alleen maar handbal zitten er op. Zondag was er vele ruimte voor scholingen van trainers verzorgd door handbalgoeroe Bert Bouwer en Monique Swartjes. In de ROHDA-hal was het eerste van drie handbalscholentoernoien, waarbij de D-jeugd het spits afbeten. De regionale talenten uit Drente, regio Arnhem, Twente en Salland streden om het beste resultaat. Het team van Handbalschool Twente was uiteindelijk het sterkst.

’s Avonds stond een bomvol sporthal Tijenraan in het teken van wedstrijden. Het CHS B-team won na een spannende wedstrijd me 23-21 van Gastvrij/Wijhe ’92 A1. Een spetterend duel was de wedstrijd van Jong Oranje tegen eredivisietopper Succes Schoonmaak/VOC. Voorafgaand aan deze wedstrijd was er ook nog even tijd om na te genieten van de Oranje-successen in Denemarken bij het WK. Oud CHS-deelneemster Lynn Knippenborg maakte deel uit van de succesteam en haar aanwezigheid in Raalte leidde tot een geweldig applaus, nadat ze van de CHS een kleine blijk van waardering in ontvangst mocht nemen. Ook Carla van Dijk deelde in het eerbetoon. Zij is teammanager van het succesvolle Oranje-team. Carla is 2 dagen in Raalte als scheidsrechter. Ze is ook voormalig internationaal scheidsrechter en al vele jaren een graag gezien gast bij de Handbalweek met koppelgenoot Yvon Weijtenburg.

Jong Oranje had de handen vol aan VOC, of was het andersom? Bij VOC debuteerde Bert Bouwer als coach en hij was natuurlijk erg geïnteresseerd hoe het team het in wedstrijdverband er vanaf zou brengen. De eerste helft was gelijk waardig, waarbij VOC halverwege een 15-17 voorsprong had. De tweede helft leek VOC afstand te nemen maar in het laatste deel van de wedstrijd kwam Oranje sterk terug en kwam uiteindelijk iets tekort: 30-31.

De tweede wedstrijd Klink Nijland/Kwiek tegen België beloofde vooraf een interessante wedstrijd te worden. Bij het door blessures geplaagde Raalte team wil het in de 1e helft niet lukken. Veel balverlies en afspeelfouten werden door de Belgen resoluut afgestraft. Bij rust had België een ruime voorsprong genomen (9-16) en een debacle leek in zicht. Maar in de 2e helft rechtte Kwiek de ruggen en kwam weer in de wedstrijd. Een tussentijdse marge van 3 doelpunten leek te overbruggen, maar uiteindelijk liet België het niet zover komen en won met 23-28.

Maandag ook weer veel thema-gerichte scholingen, verzorgd door Bert Bouwer, Tonio van Rhee en bondstrainer Alex Vaassen. Daarnaast ook weer een toernooi voor handbalscholen, waarbij Noord Holland met technisch verzorgd handbal en hoog tempo Twente, Drente en Salland achter zich lieten.

Zo’n E-jeugd 80 E-jeugd kinderen kregen een clinic aangeboden van Jong Oranje en de F-jeugd liet zich met een prachtige clinic door België verrassen. Door een fijne samenwerking met KRACHT, het sportbedrijf van de gemeente Raalte, konden alle kinderen daarna gebruik maken van Multi Movez en het zwembad.

Als slot van een mooie handbalmiddag konden alle kinderen, uiteraard gratis, naar de interland Jong Oranje tegen België. Jong Oranje leek de eerste helft België te overklassen. Echter de Belgen, die verrasten met snel en attractief handbal, vochten zich terug in de wedstrijden, waarbij het er even op leek dat het echt spannend zou worden. Uiteindelijk maakte Jong Oranje de wedstrijd professioneel af: 31-26.

Na deze wedstrijd speelde het CHS C-team tegen Plus Severijn/Heeten B1 en de Heetense dames waren met 18-20 net iets sterker.

Dinsdag
Dinsdag staan 4 wedstrijden op het programma. Om 16.30 uur speelt het CHS D-team tegen Wijhe, om 17.30 uur gevolgd door een wedstrijd van het CHS B-team tegen her Friese Cometas. Om 19.00 uur speelt Jong Oranje tegen Klink Nijland/Kwiek waarna om 20.30 uur Oranje Youth tegen het CHTC-team. Dit team bestaat uit voormalige deelneemsters bij de Raalter handbalschool.

In de ROHDA-hal is vanaf 09.30 uur het toernooi voor handbalscholen met C-jeugdteams. De formele afsluiting van de CHS Handbalweek is woensdagmiddag om 14.00 uur met de wedstrijd Nederland Youth tegen Nieuw Heeten.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.