christmas fantasy verrassend programma op sprookjesachtig decor

Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem is hét decor van Christmas Fantasy en het verrassende programma.  ‘Het Heino’s Mannenkoor’ en fanfare ‘Ons Genoegen’ brengen deze avond muziek op wel heel speciale wijze. Het mannenkoor is gevraagd om op tweede kerstdag, wanneer het donker is, lopend te zingen; komend vanuit de boomgaard over de brug. Zo verging het ook de fanfare. Zij kregen de vraag of ze in een bootje op de gracht en op het dak willen spelen. Beiden stemden toe.

Meestal staat alleen tijdens besloten partijen de Havezate letterlijk in de schijnwerpers: de fontein, het huis, de bossen en de achterzijde van de gracht worden prachtige uitgelicht en biedt een sprookjesachtige aanblik. “Tijd om dit maar eens aan een groter publiek te tonen”, meent eigenaar Wouter Koning. “Wat is een betere gelegenheid dan de kerst om dit te realiseren. De havezate heeft al eeuwenlang een bijzondere betekenis voor de omgeving. Dat merken we nog dagelijks wanneer wij gasten ontvangen.”

Gevarieerd programma
Den Alerdinck biedt een aardig alternatief met een gevarieerd programma met stemmige zang en passende kerstmuziek door de fanfare. Daarnaast treden acteurs van theatergroep Gajes uit Deventer op met hun Parosolo acts. Het betreft de ‘Zwerver en de Barman’. De eerste is tevreden met zijn eenvoudige leven, terwijl de barman daarentegen meer aan de kant van de gezelligheid zit met zijn warme drankjes. Dit alles onder grote parasols. Gajes speelt regelmatig op Deventer op Stelten en heeft hiervoor enige jaren geleden de Overijsselse Cultuurprijs mogen ontvangen.

In het kunstwerk de Uto Folley kan gebeld worden met een engel. Dat is natuurlijk als grapje bedoeld, maar je weet maar nooit wat voor hilarische gesprekken dit gaat opleveren. Voor de kinderen zijn er twee studenten van de circusacademie die hun kunsten vertonen op het plein. In het koetshuis is vers gemaakte erwtensoep te koop en natuurlijk ontbreekt de warme chocolademelk niet. Buiten op het plein staan de vuurkorven waarop je kastanje kunt roosteren die van de eigen boom komen. Met een glaasje warme glühwein erbij wordt dat echt genieten.

De toegang is gratis en het parkeren eveneens. Tussen 17.00 en 20.00 uur speelt het hele programma zich af buiten rondom het plein. Iedereen is welkom en reserveren is niet nodig.    

Meer foto's