cda internetverkoop koppelen aan fysieke verkoop

In onze serie over het winkelcentrum in Raalte (bekijk de andere verhalen in dit dossier) zijn dit keer de politieke partijen aan het woord. Wat vindt CDA?

Fractievoorzitter Guus Temmink van het CDA denkt een manier te hebben om ervoor te zorgen dat er op A-locaties in het winkelcentrum minder leegstand is. “Samen met winkeliers de infrastructuur optimaliseren. Hiertoe zijn de afgelopen maanden diverse voorstellen goedgekeurd door de gemeenteraad. Wat onze fractie betreft heeft de invoering van deze verbetervoorstellen absolute urgentie. De actualiteit van V&D, DA en diverse schoenenwinkels onderstreept de veranderende omgeving van winkelcentra. Zorg dus dat winkelcentrum aantrekkelijk blijft.”

In Raalte wordt op dit moment onder andere een brede studie gedaan naar betere bereikbaarheid van het centrum. Dat onderzoek is in handen van ‘BVA Verkeersadviezen’. Zij bekijken daarin ook de consequenties van het openstellen van de Daggertsbrug voor gemotoriseerd verkeer. Alle stappen van het onderzoek dienen in het eerste kwartaal van 2016 te zijn afgerond. (ZIE BIJLAGE 1)

Op het idee van de landelijke retail agenda zegt Temmink het volgende. “Het is belangrijk om met elkaar te kijken hoe we moeten omgaan met de druk op winkelcentra (zie V&D, DA en diverse schoenenzaken). We moeten van elkaar leren en de juiste maatregelen nemen samen met de winkeliers. Belangrijk aandachtspunt wat onze fractie betreft is om internetverkoop en fysieke verkoop in winkelcentra proberen te koppelen. Uitdagingen waar we als Raalte voor staan zijn niet nieuw. Op diverse plekken in Nederland worden creatieve ideeën bedacht en uitgevoerd. Ga er op uit om ook te kijken hoe andere gemeenten het doen.”

Tot slot geeft Guus Temmink aan dat de mening van het CDA omtrent betaald parkeren pas genomen wordt na een integraal debat dat begin 2016 plaatsvind. “Begin 2016 zal er een integraal debat plaatsvinden over betaald parkeren. Net als andere fracties hebben we hierom gevraagd. Op basis van integrale afweging nemen we de beslissing.”

Een mogelijk discussiepunt tijdens dat integrale debat kan de terugkoppeling verkenning betaald parkeren zijn. (ZIE BIJLAGE 2). Tussen augustus en oktober 2015 werd er onderzoek gedaan naar de best mogelijke condities waaronder het afschaffen van betaald parkeren doorgevoerd kan worden.

Er werden vijf conclusies in het rapport getrokken. De parkeerkelder een nieuwe bestemming geven. Opbrengsten generen middels reclame en verhuur van openbare ruimte. Ruimtelijke ontwikkelingen als kostendrager voor het afschaffen van betaald parkeren. Bijdrage van de centrumondernemers. Parkeerkelder in het betaald parkeren regime houden. De lasten in de exploitatie betaald parkeren anders toerekenen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.