carinova start gespreksgroep

Carinova Steunpunt mantelzorg is gestart met een gespreksgroep voor mantelzorgers van mensen met geheugenproblemen en of een vorm van dementie. Door de geheugenproblemen en door gedragsveranderingen kunnen er spanningen ontstaan. Dit kan bij de mantelzorger vragen oproepen. Hoe moet ik er mee omgaan, hoe doen anderen dat, welke hulp is er mogelijk en hoe kan ik dat regelen?

De zorg voor iemand met geheugenproblemen of een vorm van dementie vraagt veelal wel om wat meer kennis. Als men als mantelzorger goed geïnformeerd is, geeft dit vaak meer rust en kan men eventueel met wat hulp thuis zorgen voor een ontspannener sfeer, waarin men het samen nog heel lang goed kan hebben. De omgang met veranderd gedrag is niet altijd eenvoudig. Het maakt mantelzorgers soms onzeker maar ook verdrietig. Oude gewoonten werken niet meer. Het anders omgaan met iemand zal men zich eigen moeten maken. Dat lukt de ene mantelzorger gemakkelijker dan de ander. Binnen een gespreksgroep waar men andere mantelzorgers ontmoet kan men hierover van gedachten wisselen en kan het bijdragen om thuis de juiste keuzes te maken. De groep wordt begeleidt door Annet ter Braak, mantelzorgconsulent dementie.

De groep komt 6 januari weer bij elkaar. De bijeenkomsten zijn één keer per maand, telkens op een woensdagmiddag. De bijeenkomsten zijn in verpleeghuis de Hartkamp, Jan van Arkelstraat 15 in Raalte. Deelname is gratis, maar je moet je wel even aanmelden bij Annet ter Braak via 06–23100076 of a.terbraak@carinova.nl.

Meer foto's