beleid signaleringsborden raalte onbekend

Op De Spinde in Raalte Zuid staat een snelheidsmeter die aangeeft of je te hard rijdt. Het bord stond uit en dat is vermoedelijk maar beter ook, want wie het presteert om op dit stukje (zie foto) harder te rijden dan de toegestane snelheid van dertig kilometer per uur, wordt volgend jaar concurrent van Max Verstappen.

Wat is eigenlijk het beleid achter deze signaleringsborden? Zoals deze hier hangt, heb je er niets aan. Tegenover basisschool De Linderte in Raalte Noord staat er ook één. Die geeft met rood aan als je te hard rijdt, maar die geeft ook met dezelfde rode cijfers aan als je niet te hard rijdt. Een ander voorbeeld is de snelheidsmeter op de Rietkraag. Die is groen tot en met een snelheid van 8 kilometer per uur. Vanaf 9 kilometer per uur worden de cijfers rood. Een keer een fout maken is wenselijk, maar er is nog steeds niets veranderd, klaarblijkelijk. Een jaar geleden is namelijk een dergelijk bord in Raalte Zuid gezien, waarvan de letters altijd vrolijk groen bleven, ook als je (veel) te hard reed.

Wat is het nut van deze borden? Je zou denken dat ze de chauffeur moeten waarschuwen. Maar neem die chauffeur dan wel serieus en geef met groen aan als het goed is, met rood als het fout is en hang die borden al helemaal niet op, als je er überhaupt niet te hard kunt rijden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.