amnesty raalte met kraam in kulturhus

Ter gelegenheid van de Dag van de Rechten van de Mens staat Amnesty Raalte op 12 december van 11.00 tot 16.00 uur met een kraam in het Kulturhus. De dag van de Rechten van de Mens valt officieel op 10 december, maar omdat de meeste mensen op zaterdag vrij zijn, heeft Amnesty haar activiteiten verschoven naar de zaterdag.

10 december is de datum waarop in 1948 door de Verenigde Naties de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens werd aanvaard. Vooral sinds de jaren tachtig worden op deze datum overal ter wereld manifestaties voor de mensenrechten georganiseerd.

Je vindt op de kraam informatie over hoe je kunt meehelpen om mensen vrij te krijgen die gevangen worden gehouden en gemarteld worden vanwege hun politieke, godsdienstige of andere overtuiging, zoals Ralf Badawi, genomineerd voor de Nobelprijs. Of hoe je kunt meedoen aan een e-mailactie ten bate van de dichter en kunstenaar Ashraf Fayadh die de doodstraf kreeg, omdat hij van zijn geloof is afgevallen.

Op de kraam staan een aantal goed uitziende tweedehands boeken, te koop voor vijf euro, zoals ‘Publieke werken’ van Thomas Rosenboom, ‘Familieportret’ van Jenna Blum, ‘Haar naam was Sarah’ van Titiana de Rosnay en ‘1001 vrouwen uit de geschiedenis van Nederland’, samengesteld door Els Kloek. Verder staan er cd’s met klassieke muziek gepresenteerd. Je kunt ook vele andere boeken bestelen via de website van Amnesty Raalte onder de tab ‘meer activiteiten’- ‘verkoop boeken online’: staging2.raalte.amnesty.nl 

Als je als lid of sympathisant van Amnesty goede boeken en dvd’s voor verkoop aan de organisatie wilt geven, bewaar deze dan in een doos tot deze vol is. De boeken en dvd’s kunnen dan na een telefoontje door de leden van de werkgroep voor verkoop geregistreerd worden en op de website geplaatst worden. In de eerste paar weken van april wordt de doos door leden van de werkgroep opgehaald. 

Kijk voor meer informatie op staging2.raalte.amnesty.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.