alle kerstmannen verzamelen

Het is weer zover! De derde editie van de Rotary Santarun, morgen 18 december. Verkleed als Kerstman kan iedereen, van jong tot oud, getraind of ongetraind, aan deze funloop meedoen. Het parcours is drie kilometer lang en loopt door het centrum van Raalte. Daarnaast is ’s morgens is eerst de Santa Carmel Run waaraan maar liefst 1.500 leerlingen mee doen. Beide activiteiten zijn voor het goede doel ‘Sallandse kinderen in de knel’.

Om 19:00 uur start de Rotary Santarun in het centrum van Raalte. Het marktplein vult zich dan met Kerstmannen die mee doen aan deze funloop voor het goed doel. Voor slechts tien euro ontvang je kerstmannenpak, een medaille en een consumptie. Zoals gezegd kan iedereen deelnemen van jong tot oud. Na het succes van vorig jaar wil de Rotary Club Raalte nu naar een hogere opbrengst én naar vijfhonderd deelnemers. Het goede doel van deze actie is namelijk ‘Sallandse kinderen in de knel’ waar men de beoogde 10.000 euro goed kan gebruiken. Het gaat om meer dan vierhonderd Sallandse kinderen in de knel.

De Carmel Run begint om 8.30 uur op het terrein van het Carmel College. Voor de scholieren is een speciaal parcours uitgezet met verschillende hindernissen. De Kerstmannen pakken kunnen vanaf 16.00 uur op de markt in Raalte worden aangeschaft. Om 19:00 uur begint de warming-up. Deze wordt verzorgd door LifeStyleCentre uit Raalte. Tijdens de Santa loop worden de lopers muzikaal ondersteund door de Roalter Jongs, tismaarwatjewentband en Rambakkie. Na afloop van deze ludieke kerstloop/sportieve run/wandeling door het dorp Raalte is er afterparty bij Grand Café Neuf.

Mensen die al een Kerstmanpak hebben kunnen voor vijf euro deelnemen en krijgen dan een startnummer, medaille en consumptie. De organisatie stelt een drietal bokalen beschikbaar: voor de jongste, de oudste en snelste Kerstman. Het wordt een geweldige kerstactiviteit op vrijdagavond 18 december in het centrum van Raalte. Het wordt genieten om zelf mee te doen of alleen maar te komen kijken en het feestje mee te beleven. Tegelijkertijd zorgt men er wel voor dat kinderen in moeilijke thuissituaties ook een mooie feestmaand hebben.

Meer informatie is te vinden op http://raalte.rotarysantarun.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.