wekelijks naar de cardioloog in raalte

Patiënten kunnen voortaan wekelijks naar de cardioloog van het Deventer Ziekenhuis in Raalte. Dat is het gevolg van een spreekuurverruiming op de buitenpoliklinieken. Ook wordt het aantal onderzoeken flink uitgebreid. De Deventer cardiologen houden vanaf deze maand iedere donderdag spreekuur. De cardioloog wordt ondersteund door een laborant voor het maken van hartfilmpjes en/of echo.

Bij enkele grote huisartsenpraktijken hoeft de patiënt binnenkort ook voor het maken van een ECG (hartfilmpje) niet meer naar de polikliniek. De huisartsen verrichten dat onderzoek zelf en sturen de gegevens naar de cardioloog in Deventer.

Sinds vorig jaar wordt bij bijna iedere nieuwe, naar Cardiologie verwezen patiënt een echo van het hart gemaakt, voordat deze bij de dokter komt. Hiermee kan er veel sneller een diagnose worden gesteld. Daarnaast is de polikliniek nu zo ingericht dat iedere nieuwe patiënt binnen één week terecht kan voor een echo en artsenbezoek.

Met al deze activiteiten hopen de cardiologen de kwaliteit en toegankelijkheid van de geboden cardiologische zorg verder te verbeteren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.