weerribben wieden wel degelijk indrukwekkend

Ton Valk komt donderdag 19 november een presentatie houden over het gebied waar hij vaak te vinden is, de kop van Overijssel, met name de Weerribben-Wieden. Natuurfotografie is zijn grote hobby. Nationaal Park Weerribben-Wieden bestaat uit passen, sloten, uitgestrekt rietland, hooilanden vol bloemen en dichtbegroeide moerasbossen. De Wieden is een cultuurlandschap. Het landschap is gevormd door de turfwinning; vanaf de vijftiende eeuw werd hier veen gebaggerd. 

Door de afwisseling van land en water is er leefruimte voor allerlei soorten planten en dieren. De grote vuurvlinder, de otter en de zwarte stern voelen zich hier thuis en er groeien bijzondere planten als moeraswolfsmelk, parnassia en groenknolorchis. Bij het beheer van het gebied wordt rekening gehouden met de eisen die de planten en dieren aan hun leefomgeving stellen. 

IVN Raalte heet jou van harte welkom. Donderdag 19 november 2015, 19.30 uur in het Annahuis. Entree vier euro inclusief koffie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.