vvd ozb kan omlaag in plaats van omhoog

De OZB kan in 2016 omlaag. Tenminste, dat vindt de VVD in Raalte. “De uitkering uit het gemeentefonds blijkt hoger uit te vallen dan begroot, en dus kan de voorgenomen stijging voor een deel vervallen.” Tijdens de begrotingsbehandeling (donderdagmiddag) stelt de fractie dan ook voor de voorgenomen stijging met 2 procent te verlagen.

“Bij de start van deze coalitie is besloten dat de OZB in 2016 en 2017 telkens met 4 procent wordt verhoogd. Daar doet het college nu nog weer een extra procent bij op, waardoor de lastenstijging gewoon doorgaat. De coalitie heeft echter ook aangegeven die verhogingen met 4 procent niet door te voeren als er meevallers zijn. Welnu: die zijn er. Uit Den Haag is een brief gekomen met de melding dat de uitkering uit het gemeentefonds de komende jaren hoger zal zijn. We vinden dat een deel van dat geld gebruikt moet worden om tegenvallers op te vangen, maar een deel kan ook gebruikt worden om de lastenstijging te compenseren.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.