vv heino laat punten liggen in streekderby

De Heinoërs presteren wisselvallig in de Eerste Klasse. De ploeg van Michel Steggink speelt mooi en verzorgt voetbal, maar laat achterin steken vallen. In de vorige speelronde werd er met 3-1 onverdiend verloren van Germania, dus was de ploeg van Steggink zondagmiddag op zoek naar eerherstel.

VV Heino was in de openingsfase de bovenliggende partij en hield druk op de tegenstander. Dit resulteerde in enkele kansen, maar de openingstreffer bleef uit.

Na een kwartier ging de Heinose storm liggen en kwamen de bezoekers beter in hun spel. De Zweef-speler Marco ten Dam kreeg een grote kans op de openingstreffer maar door accuraat optreden van Heino-doelman Tom Vastenavond bleef de brilstand op het bord staan.

Tien minuten na rust waren het de bezoekers die uit het niets op voorsprong kwamen. Even later leek Heino via een vrije trap de tweede treffer tegen te krijgen, maar Vastenavond wist de inzet tot een hoekschop te verwerken.

In het laatste kwartier begon Heino een opportunistische speelstijl te hanteren om nog een punt aan het duel over te houden. De Nijverdallers werden ver teruggedwongen op eigen helft en ontsnapte enkele keren op een miraculeuze wijze aan de gelijkmaker. De mannen van De Zweef hielden de pot dicht en stapte na negentig minuten als winnaar van het veld.

Ondanks de nederlaag kunnen de Groenwitten met een goed gevoel terugkijken op het vertoonde spel. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Orion uit Nijmegen op het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.