volle kerk bij concert eigen wiese en heeren van salland

De Plaskerk in Raalte was vrijdagavond tot de laatste plaats bezet tijdens het gezamenlijke concert van het vrouwenkoor Eigen Wiese en het mannenkoor De Heeren van Salland. Het motto van de zanguitvoering was ‘Van Hot naar Her’ en dat bleek een juiste afspiegeling van het repertoire dat ten gehore werd gebracht.

De Heeren van Salland, onder leiding van hun dirigent Hans Mol, zorgden met hun opening van licht-klassieke nummers voor een ingetogen sfeer, maar toen ze hun eerste blok afsloten met Bridge over troubled water,  zongen de bezoekers al snel mee. Hierna dirigeerde Anja Luyt haar koor Eigen Wiese. Hun liederen als Halleluja, en vooral Conquest of Paradise, vonden een warm onthaal 

Na een korte pauze kwamen De Heeren los met de meerstemmig gezongen Zuid Afrikaanse kospel Siyahamba, het felle Spaanse lied Un poquito Cantas. Maar bij het zingen van het afsluitende Zuid Afrikaanse volkslied schakelde de prachtige akoustiek van de Plaskerk het geluid naar vol vermogen.

Na het laatste blok van Eigen Wiese, met onde andere het enthousiaste ‘Leef nu het kan’ van Jan Smit, klonk een daverend applaus. De liederen werden begeleid door Margriet Barneveld en Margriet Groot Swaaftink op accordeon en Nelke Bezem op saxofoon.

Het slotakkoord van dit succesvolle concert betrof een gezamenlijk optreden van beide koren. Zij zongen een bewerking van liederen van Ramses Shaffy. Hierbij kwam de afwisseling van passie en ingetogenheid prima tot zijn recht. De afsluiting ‘Ik heb je lief’ vormde een waardig eind voor een mooi en gewaardeerd concert.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.