vmbo leerlingen carmel college drie stuks fruit

Sinds begin november ontvangen de leerlingen van de eerste en tweede klas vmbo en praktijkonderwijs schoolfruit. Iedere week krijgen we voor elke leerling drie stuks fruit. Dat kan van alles zijn, zowel appels en peren als minitomaatjes zijn al langsgekomen. De pilot duurt tot en met april.

Nederland neemt in het schooljaar 2015-2016 voor het zevende jaar deel aan de Europese schoolfruitregeling. Dit jaar doen voor het eerst ook scholen van het voortgezet onderwijs mee. De regeling heeft tot doel de consumptie van groente en fruit bij schoolkinderen te stimuleren, kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren en de afzet van groente en fruit te bevorderen.

“Het eten van groente en fruit past in ons beleid van de gezonde school. Carmel College Salland is voorgedragen door de GGD en we zijn één van de vijfentwintig middelbare scholen die mogen deelnemen aan deze pilot.” De selectie heeft plaatsgevonden op basis van een onafhankelijke loting.
Er wordt onderzocht of het mogelijk is om na deze pilot te starten met de verkoop van fruit in de schoolkantines. Voor meer informatie, zie staging2.euschoolfruit.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.