vluchtelingen olst houden minuut stilte

De vluchtelingen die sinds vorige week dinsdag in sporthal De Hooiberg in Olst zijn opgevangen hebben maandag om 12.00 uur meegedaan aan de minuut stilte. De medewerkers en vluchtelingen stonden rondom de vlag, die halfstok hing, stil bij de afschuwelijke gebeurtenissen in Parijs. Eén van de vluchtelingen: “Ik vind het heel erg dat Parijs zo vreselijk is getroffen door het geweld waarvoor wij zijn gevlucht.”

In de afgelopen dagen hebben de vluchtelingen zich vermaakt met tal van activiteiten: diverse sporten, puzzelen, spelletjes spelen, helpen met schoonmaken en vanaf zaterdagmiddag ook met taallessen.

De vluchtelingen vertrekken vandaag naar de gemeente Dalfsen, waar ze in sporthal De Trefkoele worden opgevangen. Burgemeester Ton Strien: ”Helaas moeten de vluchtelingen weer naar een tijdelijke opvanglocatie, maar gelukkig hoeven ze deze keer niet ver te reizen. Wij zorgen voor een soepele overdracht door een goede samenwerking met de collega’s in Dalfsen. De Hooiberg kan vanaf dinsdagavond weer gebruikt worden. Ontzettend veel mensen hebben de afgelopen week met deze vluchtelingen samengewerkt. Dan zie je dat er al snel een band ontstaat. Dat geeft een warm gevoel.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.