vluchtelingen langer in sporthal olst

De crisisnoodopvang van de vluchtelingen in Olst wordt verlengd tot dinsdagochtend 17 november. De gemeente Olst-Wijhe komt hiermee tegemoet aan het nijpende tekort aan noodopvanglocaties. Olst-Wijhe vangt momenteel ruim 160 vluchtelingen op in sporthal De Hooiberg. Het COA kampt met toestroom van veel vluchtelingen en kan hierdoor de met de gemeente gemaakte afspraak van 72 uur opvang niet nakomen. Er zijn in Nederland onvoldoende noodopvanglocaties beschikbaar.

Burgemeester Ton Strien: “Het gemeentebestuur kan dit probleem niet negeren en is daarom bereid om de vluchtelingen vier extra dagen onderdak te bieden, maar langer kan niet. Ik heb daarom contact gezocht met mijn collega in Dalfsen. Deze gemeente had al aangekondigd om vanaf dinsdag vluchtelingen op te vangen. We hebben gisteravond samen met de Veiligheidsregio IJsselland een sluitende afspraak gemaakt met het COA, dat de vluchtelingen dinsdagmorgen óf naar een AZC óf naar Dalfsen gaan. Dinsdagavond is sporthal De Hooiberg weer beschikbaar voor de gebruikers.”

Dit is de laatste keer dat er crisisnoodopvang in sporthal De Hooiberg plaatsvindt. Er wordt door de gemeenten in de Veiligheidsregio gewerkt aan kleinschalige noodopvang voor langere tijd, ook in Olst-Wijhe. Deze opvang zal plaats gaan vinden in een leegstaand pand en niet in een sporthal.
De burgemeester: “Dit is eigenlijk niet zoals we het hebben afgesproken, maar het kan niet anders. Door de samenwerking met de gemeente Dalfsen te zoeken, hoeven de vluchtelingen niet ver te reizen. Bovendien kan Dalfsen al kennis maken met de vluchtelingen en weten wij zeker dat de sporthal dinsdagavond weer gebruikt kan worden.” De gemeenten Olst-Wijhe en Dalfsen werken nauw samen om deze overdracht soepel te laten verlopen.

De gemeente biedt sportverenigingen een oplossing aan om uit te wijken naar andere sportaccommo-daties. Dinsdag gaan de judolessen, de bekerwedstrijd Olst-Wesepe (handbal) en de zaalvoetbal R.Z.O. gewoon door. Met de uitbater van het sportcafé zijn afspraken gemaakt. Zonodig vindt er financiële compensatie plaats. “Dit is de best mogelijke oplossing voor dit moment”, aldus Ton Strien. De vluchtelingen, de meest nauw betrokkenen en de omwonenden zijn vanmorgen geïnformeerd.

Hebt u vragen over de noodopvang voor vluchtelingen? Ga naar onze website staging2.olst-wijhe.nl/opvangvluchtelingen. Hier vindt u het laatste nieuws over de noodopvang en vindt u een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Hebt u na het lezen van dit bericht nog andere vragen, dan kunt u bellen met 14 0570.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.