vluchteling overleden in opvang olst

Een 65-jarige vluchteling is woensdagochtend overleden in de noodopvang in Olst. De man kreeg in de loop van de nacht gezondheidsklachten. Direct is de dienstdoende huisarts naar de opvanglocatie gegaan. Hij heeft de man onderzocht en op basis van zijn bevindingen behandeld voor een luchtweginfectie. De man is vervolgens gaan slapen en vanmorgen niet meer wakker geworden. Inmiddels heeft de schouwarts een natuurlijke dood geconstateerd.

Burgemeester Ton Strien: “Gisteravond is een groep van ruim 160 vluchtelingen aangekomen bij de tijdelijke opvanglocatie sporthal De Hooiberg in Olst. Deze groep is daarvoor in Middelburg opgevangen. Vanmorgen heb ik het trieste bericht ontvangen, dat een 65-jarige vluchteling is overleden.”

De man had geen familie in de opvanglocatie, maar wel een zoon in Nederland. De zoon is inmiddels geïnformeerd. De andere mensen op de opvanglocatie hebben verdrietig en rustig gereageerd. Zowel voor de vluchtelingen als de vrijwilligers en andere ondersteuners op de opvanglocatie, is voorzien in nazorg.

Burgemeester Ton Strien: “Als gemeente zullen wij zoveel mogelijk ons best doen om de betrokkenen te ondersteunen bij deze verdrietige gebeurtenis.” Vragen? Ga dan naar staging2.olst-wijhe.nl/opvangvluchtelingen voor meer informatie en veelgestelde vragen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.