uitsyndroom go ahead eagles zet zich voort in oss

Door de bewogen interlandperiode stond ook de competitie in de Jupiler League even stil. Voor Go Ahead Eagles was de opdracht direct na de onderbreking simpel: drie punten ophalen in Oss op bezoek bij de plaatselijke FC. De koploper trof met Oss namelijk de ploeg die de ranglijst afsluit. Eagles verscheen niet op volle oorlogssterkte omdat de club de geblesseerden Lambooij, David en Hamdaoui nog altijd moet missen.

Dat mocht echter geen excuus zijn om Oss opzij te zetten. Maar Demmers was vooraf als altijd terughoudend in zijn voorbeschouwing. “Het is geen ABC’tje dat we zomaar wedstrijden winnen.” Geen enkele Deventenaar hield echter  rekening met puntverlies.

 Aanvankelijk nam Go Ahead Eagles ook direct het heft in handen in Oss. Dat stond de thuisclub ook in, gezien het feit dat de rood-witten nauwelijks van de eigen helft afkwamen. Na een paar kleine mogelijkheden voor de bezoekers kroop Oss echter steeds meer uit zijn schulp.  

De ploeg van Robbemond liet er geen gras over groeien. De eerste de beste goede mogelijkheid was direct raak. Via Bakx kwam de bal bij Kamaci die van dichtbij doeltreffend uithaalde: 1-0. Een paar minuten daarna was Teijsse met een kopbal dicht bij de gelijkmaker, maar de linksback vond doelman Mous op zijn weg. Het was het laatste wapenfeit van de mannen van Demmers.

In de tweede helft was het ook Teijsse die direct de hoofdrol voor zich opeiste. De verdediger liet een veel te groot gat in zijn rug vallen waardoor Bakx kon worden gelanceerd. De pijlsnelle buitenspeler greep zijn kans en bracht binnen twee minuten de stand op 2-0. Slechts drie minuten later was het alweer raak. Dit keer was Bakx de aangever en Kamaci wederom de afmaker: 3-0.

Het effectieve Oss, nog altijd de nummer 18 van de Jupiler League, speelde in het begin van de tweede helft met de koploper en daardoor leek de wedstrijd al vroegtijdig te zijn beslist.

Demmers probeerde met een omzetting nog iets te forceren maar moet ook geweten hebben dat het al te laat was. Met Teijsse naast De Kogel in de spits creëerde Eagles meer en scoorde Bart Vriends zelfs, maar illustrerend voor de wedstrijd was dat die goal werd afgekeurd. Simpelweg niets lukte vrijdagavond in Oss. Het bleef dan ook bij een afgetekende 3-0 nederlaag.

En dat betekent dat de titelaspiraties weer terug de kast in kunnen. Het hosanna dat hoort bij de eerste plek eveneens. Go Ahead Eagles zal eerst eens moeten leren om in uitwedstrijden sterker en geconcentreerder voor de dag te komen op vreemde bodem. Want het is inmiddels al de zoveelste keer dat Go Ahead Eagles een zeperd begaat in een uitwedstrijd. Sparta, dat afrekende met Fortuna Sittard neemt de koppositie over. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.