uit het boetelerveld de klapekster

Tijdens een prachtige zondagmiddagse wandeling kwamen we natuurliefhebber Sjaak Bruggeman tegen. Uitgerust met verrekijker, fototoestel en pas nieuwe telescoopkijker op statief tuurde hij de lucht af naar bijzondere vogels. Hij was er tegen dag en dauw op uitgetrokken om de natuur te zien wakker worden. Bruggeman had al het een en ander gespot: “Ja, late zwaluwen, je ziet, ze zijn op weg naar het zuiden”. We kregen van Bruggeman in korte tijd veel meer informatie. Dan kijk je op zo’n zondagse wandeling toch zo maar heel anders naar die mooie natuur. Vanaf nu krijgen we daarom met enige regelmaat tekst en uitleg van Sjaak Bruggeman.

“Altijd mooi als er op het Boetelerveld een Klapekster uit Scandinavië te zien is. Vroeger was de Klapekster een schaarse broedvogel, sinds 2002 helaas niet meer. Zijn prooien (soms nauwelijks dood) prikt deze fraaie predator als voedselvoorraad aan doornen of prikkeldraad. Uniek moment als je deze wintergast met z’n zwarte oogstreep en zwarte vleugels in het vizier krijgt. Het bandietenmasker past prima bij zijn levensstijl. Deze bandiet gevangen in de kijker.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.