twaalf insprekers op raadpleinsessie azc raalte

Twaalf mensen hebben bij de gemeente Raalte aangegeven dat ze woensdagavond willen inspreken op de Raadpleinsessie over de mogelijke komst van een AZC in Raalte. “Dat zijn allemaal lokaal belanghebbenden”, zegt burgemeester Martijn Dadema. “Dus geen Geert Wilders en geen AZC-alert, maar allemaal mensen of organisaties waarvan het logisch is dat ze komen spreken.”

De insprekers, die zich tot maandagavond konden opgeven bij de gemeente Raalte, krijgen allemaal maximaal vijf minuten de tijd om hun zegje te doen. “En in vijf minuten kun je heel wat kwijt. Die vijf minuten per persoon is zoals lokaal gebruikelijk is.”

Maatregelen
De gemeente neemt nog wel wat maatregelen. “Bezoekers komen gewoon via de hoofdingang binnen. Insprekers mogen met nog één iemand naar binnen, de rest van de belangstellenden kan plaatsnemen in de ontvangsthal. Daar is een live-verbinding met de Raadszaal. Daar hebben we voor gekozen omdat de Raadszaal niet zo groot is. Ook online kun je de Raadspleinsessie volgen.”

De uitzendingen zijn te volgende via http://raalte.notubiz.nl/live. De beelden van de raadsvergaderingen worden niet bewaard. Vergaderingen blijven via de audioverslagen wel beschikbaar om na te luisteren. Deze geluidsverslagen zijn, gemiddeld drie dagen na de vergadering, te vinden op http://raalte.notubiz.nl/dashboard.

Raadpleinsessie
De gemeenteraad houdt op woensdag 25 november een raadpleinsessie (ter voorbereiding van de raadsvergadering) over het voorstel van het college van B&W aan de gemeenteraad. Tijdens deze sessie, die vanaf 19.30 uur plaatsvindt in het gemeentehuis, staat voor de raadsleden het verzamelen van informatie en het vormen van een mening centraal. Inwoners van de gemeente Raalte en andere belanghebbenden kunnen inspreken over dit onderwerp, zodat de gemeenteraad deze standpunten bij zijn besluit kan betrekken.

De gemeenteraad neemt in de raadsvergadering van 7 december een principebesluit. Inspreken is tijdens deze vergadering niet mogelijk. De agenda en bijbehorende stukken zijn te vinden op staging2.raalte.nl/gemeenteraad

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.