tijdelijk 184 vluchtelingen naar sporthal olst

Dinsdag komen aan het begin van de avond vier bussen met vluchtelingen aan bij sporthal De Hooiberg in Olst. De gemeente Olst-Wijhe komt hiermee tegemoet aan de dringende vraag van het Rijk om kortdurende opvang voor maximaal 72 uur beschikbaar te stellen.

De gemeente gaat samen met de brandweer sporthal De Hooiberg als crisisopvanglocatie gereed maken. De vluchtelingen komen uit Syrië. De groep bestaat voornamelijk uit gezinnen. De vluchtelingen zijn al op enkele andere crisisopvanglocaties in het land opgevangen. In de sporthal worden de benodigde voorzieningen geplaatst en begeleiders ondersteunen de vluchtelingen.

Burgemeester Ton Strien zegt dat vanwege de urgentie van het probleem de crisisorganisatie met medewerking van de Veiligheidsregio is opgezet om snel te kunnen handelen. “Ik zie dat, net als in september bij de eerste opvang, inwoners en bedrijven hun hulp aanbieden. Ik vind dat hartverwarmend”, aldus de burgemeester.

Op de website staging2.olst-wijhe.nl/opvangvluchtelingen staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Hebt u andere vragen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente. De gemeente is tijdens de openingstijden bereikbaar. Wilt u iets doen voor de vluchtelingen, dan kunt u dit melden bij de gemeente via gemeente@olst-wijhe.nl of telefoonnummer 14 0570. Indien gebruik kan worden gemaakt van het aanbod, neemt de gemeente contact met u op. Het is niet de bedoeling dat vrijwilligers rechtstreeks naar de opvanglocatie gaan om daar hun hulp aan te bieden. Het is een groep die al langer in Nederland is en daarom lijkt kleding niet nodig.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.