succesvolle kick off samenloop voor hoop

De kick-off van Samenloop voor Raalte vond zaterdag 7 november plaats in Vital Centrum. Het was de officiële start van de wervingscampagne van deelnemende teams en vrijwilligers voor dit evenement.

De Samenloop van Raalte wordt volgend jaar op 28 en 29 mei gehouden op het sportpark AVSalland/SMHC. Samenloop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Onder de aanwezigen waren ook de ambassadeurs Paul Wittenhorst en Ton Groot Beumer. Burgemeester Martijn Dadema was tevens ambassadeur. 

Hij werd vorige week vervangen door wethouder Wagemans. Dhr. Wagemans benadrukte de woorden van de burgemeester, dat hij hoopte dat alle kernen vertegenwoordigd zullen zijn. Jan Maneschijn, organisator van de Samenloop in Schalkhaar in 2014, vertelde over zijn ervaringen in Schalkhaar. Aan het einde van zijn betoog kon hij mededelen dat twee teams uit Schalhaar ook mee doen in Raalte.

Voorzitter Ed van Houselt kon daar ook reeds één team uit Raalte aan toevoegen, zodat er inmiddels al drie teams zijn. “Het totaalaantal commissieleden bedraagt nu 27 leden, maar we hebben nog meer vrijwilligers nodig”, aldus Ed. De eerste drie teams werden voorgesteld en wethouder Wagemans verrichtte de symbolische aftrap door het overhandigen van een knap zak en een Samenloop-shirt aan de drie teamcaptains. Het streefbedrag voor Raalte bekend gemaakt: 50.000 euro. 

SamenLoop voor Hoop is een lokaal wandelevenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. 24 uur lang lopen teamleden afwisselend het parcours. Deze estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. De SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers. Er komen drie vaste ceremonies:

De Openingsronde door mensen met ervaring met kanker (survivors)
De Kaarsenceremonie

De Slotceremonie

Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Voor meer informatie: staging2.samenloopvoorhoopraalte.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.