stadsdrogist exclusieve krantenjurk in de winkel

De Stadsdrogist in Raalte is een spectaculair kunstwerk rijker. Studente Sanne Brandwagt van het Deltion College, opleiding Mode Specialist, ontwerp in opdracht van de drogist een jurk van kranten.

“De krant is een vluchtig medium. Nieuws van vandaag is morgen alweer oud. Met de Stadsdrogist is het net zo. Na twee weken zijn alle aanbiedingen en kortingen alweer vervangen door nieuwe. De krant verdwijnt met het oud papier. Het idee lag er al om van onze kranten iets blijvends te maken.” De Stadsdrogist kreeg een aanvraag van Sanne voor een stageplek. “Zo is het idee geboren”, vertelt Carmen van Coesant, creatief ontwerpster bij De Stadsdrogist.

Sanne: “Ik zocht een stageplek in een andere richting dan mijn opleiding. Ik wist toen nog niet welke kant ik op wilde na mijn studie. Met deze opdracht kon ik beide combineren. Bij de Stadsdrogist heb ik meegedraaid op de afdeling communicatie & ontwerp, daar heb ik dit kunstwerk gemaakt. Voor de jurk heb ik de kranten verwerkt tot papier-maché. Ik heb gevouwen en geknipt en als decoratie een bloem gemaakt. Op het resultaat ben ik heel trots. Het is een tastbaar aandenken aan mijn stage geworden. De krantenjurk is een levendige creatie met een tweede leven.”

De krantenjurk komt afwisselend in de winkels van De Stadsdrogist te staan. Kijk op facebook.com/destadsdrogist om te zien in welke winkel de jurk staat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.