slaapstand na rust levert eagles wederom nederlaag op

Na de oorwassing in Oss was Go Ahead Eagles gebrand op eerherstel. De ploeg van Demmers werd als koploper van de mat geveegd door de nummer laatst en daar had in heel Deventer niemand op gerekend. Tegen een andere ploeg uit Brabant kreeg Go Ahead Eagles de kans om zich te herpakken. FC Eindhoven kwam op bezoek in de Adelaarshorst.

Met die wedstrijd stonden de nummer 2 en de nummer 4 van de Jupiler League tegenover elkaar. In de topper schoot Go Ahead Eagles uit de startblokken. De ploeg speelde, in tegenstelling tot vorige week, volle bak vooruit en dat leverde direct mogelijkheden op. De beste was voor Rijsdijk die de bal uit een voorzet van Wolters tegen doelman Swinkels aan knalde.

Het was echter FC Eindhoven dat na ruim tien minuten op voorsprong kwam. De ploeg had nog geen kans gehad, maar datgene waar Demmers al voor vreesde werd waarheid. Uit de counter kon Vriends met een sliding de bal niet wegwerken waarna Caenepeel doeltreffend afrondde. Van die tegentreffer schok Go Ahead Eagles. Waar in de bal in de eerste minuten met overtuiging naar voren werd gespeeld overheerste na de 0-1 twijfel en werd het balbezit verkozen boven het opzoeken van het gevaar. 

Omdat de spelers van de thuisclub elkaar moeizaam konden vinden werd Swinkels in het restant van de eerste helft nauwelijks onder vuur genomen. Eindhoven probeerde via counters af en toe gevaarlijk te worden, maar Eagles was waakzaam. Vlak voor rust bracht Randy Wolters de Adelaarshorst toch nog tot ontploffing. Na sterk werk van spits Leon de Kogel schoot Wolters de 1-1 ruststand op het scorebord.

Slaapstand

Het tweede bedrijf kwam Go Ahead Eagles in slaapstand de kleedkamer uit. Binnen twee minuten moest Zwarthoed de bal uit het netje vissen nadat FC Eindhoven zich via Boere razendsnel naar de 1-2 voorsprong had gecounterd. En daar bleef het niet bij. Want de bezoekers kregen zelfs kansen op meer. De eerste periode na rust lijkt een zwakte te worden van Go Ahead Eagles. In Oss gaf de ploeg van Demmers de wedstrijd ook al in een tijdsbestek van tien minuten na rust uit handen.

Met de voorsprong kon FC Eindhoven nog meer het favoriete spelletje gaan spelen. De Brabanders lieten Go Ahead Eagles rustig komen, hadden weinig van de Deventenaren te vrezen en loerden op de genadeklap. Die leek er tien minuten voor tijd daadwerkelijk te komen. Via een, hoe kan het ook anders, snelle omschakeling stond Caenepeel plots oog in oog met Zwarthoed. De middenvelder van de Eindhovenaren schoot op de lat en hield Go Ahead Eagles in leven.

Maar van dat leven had Go Ahead Eagles zichzelf al veel eerder in de wedstrijd beroofd. De twee tegengoals kwam de ploeg van Demmers niet meer te boven en dat leverde de tweede nederlaag op rij op. Bij een titelkandidaat slaat dan direct de paniek uit. Ook in Deventer is het gemopper meer en meer te horen. Aanstaande maandag krijgen de rood-gelen al een kans om een positieve draai aan het verhaal te geven. Dan staat de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma.  

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.