sjaak bruggeman het is te warm voor de natuur maar dat komt wel goed

Tijdens een prachtige zondagmiddagse wandeling kwamen we natuurliefhebber Sjaak Bruggeman tegen. Uitgerust met verrekijker, fototoestel en pas nieuwe telescoopkijker op statief tuurde hij de lucht af naar bijzondere vogels. Hij was er tegen dag en dauw op uitgetrokken om de natuur te zien wakker worden. Bruggeman had al het een en ander gespot: “Ja, late zwaluwen, je ziet, ze zijn op weg naar het zuiden”. We kregen van Bruggeman in korte tijd veel meer informatie. Dan kijk je op zo’n zondagse wandeling toch zo maar heel anders naar die mooie natuur. Vanaf nu krijgen we daarom met enige regelmaat tekst en uitleg van Sjaak Bruggeman.

Bruggeman:

Daar sta je dan voor dag en dauw op de trektelpost Boetelerveld. De laatste zwaluwen zijn alweer een tijdje weg. Kieviten schuiven langzaam iets verder op naar het zuiden. Een kiekendief vliegt als dwaalgast langs de telpost en een klapekster uit het hoge noorden heeft alle tijd om zich een paar daagjes op te vetten. Ook vlinders vliegen nog gewoon in het rond en teken worden weer actief. Het wachten is op die giga groepen ganzen, houtduiven,koperwieken en kramsvogels. Met name de ganzen weten met deze absurd warme temperaturen niet of ze naar noord of naar zuid moeten. Het komt vanzelf wel goed. Nog maar even genieten van deze warmste november ooit gemeten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.