sinterklaasintocht raalte

Zet het in je agenda: Sinterklaas komt zaterdagmiddag 14 november met al zijn Pieten aan in Raalte. Om 14:00 uur maakt hij zijn officiële entree op het grote podium bij De Zwaan. Het ROV-bestuur en burgemeester Dadema heten de Sint welkom in het dorp. De optocht start bij de Westdorplaan richting de Deventerstraat, Brugstraat, Korstestraat, Kuiperstraat, Botermakerstraat en via de Schapenstraat komt hij vervolgens aan op de Varkensmarkt. Net als vorig jaar neemt hij de discopiet weer mee, dus er is geen twijfel mogelijk; onderweg wordt het een heel gezellig muziekfeest.

Op het plein voor De Zwaan staan er voor de kleinere kinderen bankjes waar ze veilig op kunnen zitten en van dichtbij het sinterklaasfeest mee kunnen maken. Op meerdere punten hangen herinneringsborden, zodat je makkelijk met de kinderen af kunt spreken waar ze heen moeten gaan als ze in de drukte toch even de weg zijn kwijtgeraakt. Opa’s en oma’s, ouders en grotere kinderen moeten genoegen nemen met een plekje achter de hekken, maar de sfeer wordt er zeker niet minder om.

Om 13:30 uur begint de muziek en het belooft weer een leuk en spannend programma te worden. Aansluitend maakt Sinterklaas samen met alle pieten een wandeling door de winkelstraten. Natuurlijk stopt Sinterklaas bij zijn tijdelijke woning aan de Nieuwe Markt 10, naast AMI Kappers in Raalte. Met een zwaaimoment op het balkon van De Zwaan wordt het feest afgesloten. Sinterklaas zal regelmatig in het huisje aanwezig zijn en de kinderen kunnen hem hier dan ook bezoeken. Ook staat er iedere dag een rode brievenbus bij het huisje, waar kinderen kleurplaten en verlanglijstjes in kunnen doen voor de goedheiligman.

Inmiddels is het een traditie dat voor de intocht onder leiding van regisseur Lars Henning een mooie film wordt getoond. De film is al door RTV Raalte vertoond. Heb je deze gemist? Op staging2.sinterklaas-raalte.nl is de film ook te bekijken.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.