sinterklaasintocht heino

Direct na de landelijke intocht van Sinterklaas komt de goedheiligman zaterdagmiddag 14 november naar Heino. Zo rond de klok van 14:00 uur zal Sinterklaas met zijn pieten rechtstreeks naar het Marktplein komen. “In tegenstelling tot andere jaren gaat de versierde fietsroute vanaf Het Wooldhuis niet door”, vertelt Martijn Jansman namens de Heinose Winkeliers Vereniging. 

Het programma voor deze middag is nagenoeg rond, zo heeft de communicatiepiet ons al verteld. Om 13:45 uur zal dj-piet samen met Ons Genoegen het publiek op het Marktplein enthousiasmeren. En om 14:00 uur begint het officiële gedeelte met veel dans en acrobatiek. Een groot podium wordt op het Marktplein geplaatst, zodat iedereen goed van Sinterklaas en zijn pieten kan genieten. In de binnenring zijn een aantal zitbankjes voor de jongste kinderen geplaatst. Voordat Sinterklaas het podium betreedt is er ruimte om hem een hand te geven en tekeningen en verlanglijstjes te overhandigen. Daarna zal het officiële programma beginnen en wordt Sinterklaas welkom geheten door Inge van der Linden namens het bestuur van de Heinose Winkeliers Vereniging en Heino Aktief en één van de wethouders van de Gemeente Raalte. Vervolgens zal er een spectaculaire show worden opgevoerd door Sinterklaas en zijn pieten. Het programma met activiteiten duurt tot ongeveer tot 15:00 uur, waarna hij naar Lierderholthuis vertrekt.

Letterspel
Voorafgaand en na afloop van de Sinterklaasintocht zullen zwarte pieten in het dorp aanwezig zijn om kinderen in het dorp te entertainen. Direct na de intocht is er een letterspel bij een aantal winkeliers in het centrum uitgezet. Kinderen kunnen bij een aantal winkeliers een letter zoeken. Deze letters vormen een slagzin. Lever de slagzin op zaterdag 14 november voor 17:00 uur in bij Schoenen van Pekkeriet en maak kans op een huisbezoek van Sinterklaas en zijn hulppieten, inclusief leuke cadeaus. Meer informatie over de Sinterklaas intocht is te vinden op staging2.winkeleninheino.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.