sallandwonen werkt aan wonen

SallandWonen gaat innovatief om met de krapte op de woningmarkt. Bij het leegkomen van panden met kantoor-, maatschappelijk- of zorgbestemming benut ze de mogelijkheden tot transformatie naar verhuureenheden.  

Raalte
Zo is in het dorp Raalte het voormalige woongebouw van een zorginstelling aan de Groenling verbouwd tot 4 eengezinswoningen. Eind november ontvangen vier gezinnen de sleutel van hun nieuwe woning. En op dit moment is de verbouwing bezig van de huidige 56 zorgeenheden in het verzorgingshuis Swaenewoerd. Hierdoor wordt het voormalige verzorgingshuis een zelfstandig woongebouw met 30 appartementen, waar zorg geleverd kan worden. Zorggroep Raalte verhuurt 24 zorgappartementen en SallandWonen 6 serviceappartementen. Daarnaast onderzoekt SallandWonen in Raalte de haalbaarheid van transformatie van het leeggekomen kantoorpand aan de Marktstraat naar een wooncomplex met 8 appartementen.

Heino
In Heino wordt op dit moment hard gewerkt aan de transformatie van het voormalige gemeentehuis tot woongebouw. Hierin komt woonruimte voor 13 een- en tweepersoonshuishoudens. “Door nauwe samenwerking met de initiatiefgroep ‘Hart voor Heino’ en de gemeente Raalte zijn we tot een breed gedragen plan gekomen, dat tevens de vitaliteit en kwaliteit van het centrum van Heino verhoogt.” SallandWonen heeft het bestaande pand opnieuw ingedeeld, omdat het gebouw in een goede technische staat verkeert en goed aanpasbaar is. In dit besluit speelt ook mee dat SallandWonen hergebruik van het pand belangrijk vindt uit oogpunt van duurzaamheid. Duurzaamheid is een speerpunt voor SallandWonen. De grote (85 tot 150 m2, gemiddeld 100 m2) maar betaalbare appartementen op een A-locatie in Heino voldoen aan de verwachte behoefte, want alle appartementen zijn inmiddels verhuurd.

Broekland
Ook in Broekland zorgt SallandWonen voor nieuwe woningen. Op de eerste verdieping van het complex Kulturhus Broekland, dat tot eind 2014 onder het zogeheten ‘Kulturhusconcept’ viel, zijn vier appartementen gerealiseerd. Daartoe is besloten toen de eerste verdieping leeg kwam te staan. Het pand is hergebruikt en krijgt een nieuwe bestemming. Dit verbouwplan tot vier appartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens is in samenspraak met het Plaatselijk Belang Broekland tot stand gekomen. Vier startende jongeren uit Broekland pakken de kans om in hun eigen dorp te kunnen blijven wonen met beide handen aan.

Het gevelbeeld van het complex verandert iets vanwege de aanpassing van de buitenkozijnen en de twee balkons aan de zijde van de straat het Oerland. Het overige gedeelte van het complex: de huidige 8 seniorenappartementen, de twee koopappartementen, de winkel en bakkerij van De Parabool, de Huuskamer Plein 4 en de kelderruimte voor de Jeugdsoos, blijven onveranderd.

Open Huis
Voordat de nieuwe woningen bewoond zijn, krijgen belangstellenden de mogelijkheid een kijkje te nemen in het nieuwe woongebouw in Heino en de woonruimten in Broekland. We zetten de deuren open in Broekland op zaterdag 12 december 2015 en in Heino op zaterdag 19 december 2015. Tijdens beide Open Huizen kun je van 10.30 uur tot 13.00 uur een kijkje komen nemen.

Meer informatie en tekeningen over deze projecten kun je vinden op de website: sallandwonen.nl/onze projecten. Like ‘SallandWonen’ op facebook en blijf op de hoogte van het actuele woningaanbod.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.