sallands cross circuit afgetrapt met pittige haarlerbergloop

Het was zondag een gezellig weerzien van hardloopvrienden tijdens de Haarlerbergloop in inderdaad Haarle en inderdaad over de Haarlerberg. Het was de eerste wedstrijd in het Sallands Cross Circuit, honderden lopers hadden elkaar sinds de laatste wedstrijd van de vorige editie niet weer gezien.

“Zwaar”, was de slotconclusie van de lopers van de vijf kilometer en dat bracht spanning op de gezichten van de tien kilometer lopers. Die moesten nog. “Nee, we doen het niet voor een goede tijd”, zeggen lopers voor aanvang van zo’n wedstrijd. Maar na afloop bekijkt iedereen zijn eigen runkeeper om de exacte tijd te registreren.”Net sneller dan vorig jaar”, of anders “ja, iets langzamer, maar het parcours was zwaar en de weggetjes smal, ik moest soms wachten op mijn voorganger.”

“Wat doen we hier eigenlijk met z’n allen aan de start”, vroeg iemand zich voor aanvang af. “Niemand lijkt het lopen zelf echt leuk te vinden!” En zo leek het ook. “Nee, ik loop liever alleen in het bos”, of “eigenlijk ben ik niet zo van een wedstrijd”, hoorde je voor aanvang. Waarom iedereen dan toch meedoet? Omdat het gewoon wél leuk is. Voor aanvang gezellig bijkletsen, onderweg sportief afzien en denken aan dat fijne gevoel in je lichaam de rest van de zondag, na afloop elkaar op de schouder kloppen dat je het toch maar weer gedaan hebt.

Haarle kende een recordaantal deelnemers, maar dat is geen nieuws. De eerste cross in het crosscircuit waar het aantal lopers minder is dan vorig jaar: dát gaat nieuws worden. Maar dat gaan we dit jaar niet meemaken.

Arne Mulder was trouwens de snelste van allemaal op de 10 kilometer. De 25-jarige Zwollenaar liep deze afstand in 33.17: een nieuw parcoursrecord.

Op naar Mariënheem waar volgende week zondag de Schalmloop gehouden wordt. Meer info vind je hier.

De foto’s zijn gemaakt door Alex Witteveen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.