rouwbeurs in de zwaan geeft beeld van uitvaartmogelijkheden

Met een rouwbeurs op zondag 29 november van 12:00 tot 17:00 uur in Hotel De Zwaan presenteert Bianca Klein Woolthuis zich als nieuwe uitvaartbegeleider aan Raalte en omgeving. Samen met andere bedrijven in de uitvaartbranche laat ze diverse trends en mogelijkheden zien als het gaat om het invullen van de laatste wens. “Bijna niemand wil het erover hebben, maar het is wel prettig als je partner en nabestaanden weten hoe jouw uitvaart eruit moet zien”, aldus Bianca.

Ze vindt het begrijpelijk dat het thema voor sommigen moeilijk bespreekbaar is. “Je hebt het er natuurlijk niet graag over en schuift het liever voor je uit. Het hoeft immers nu nog lang niet aan de orde te zijn, maar toch kan het op enig moment zomaar spelen. En dan is het goed dat de nabestaanden weten hoe jij het wilt hebben”, aldus Bianca, die echter niet aan bangmakerij wil doen.

“Als je wensen kenbaar maakt, ontzorg je de nabestaanden. Je hoeft het er eigenlijk maar één keer over te hebben, dan kan alles geregeld zijn”, aldus Bianca. Samen met collega-ondernemingen wil ze op de beurs een beeld geven van de aandachtspunten en de mogelijkheden en het thema bespreekbaar maken. “Het kan een eerste stap zijn om je je in een ongedwongen sfeer te oriënteren.”

Laagdrempelig
De rouwbeurs haakt in op de koopzondag van aanstaande zondag in Raalte-dorp. De toegang is gratis. “Ben je uitgewinkeld, kom dan even langs bij Hotel De Zwaan”, nodigt Bianca iedereen uit. “De beurs is laagdrempelig en begint al buiten voor het hotel met onder meer een rouwkoets. In de Gelagkamer geven de diverse bedrijven graag vrijblijvend uitleg. 

In totaal werken zo’n twintig bedrijven aan de rouwbeurs mee, zoals De Laatste Vlucht (asverstrooiing), Verweij Thanatopraxie (balseming), DZU (uitvaartkisten), Korbeld Bloemen (rouwbloemen en gedenkbeelden), Henny Temmink (rouwfotografie), Rosa Kiekebosch (rouw- en verliesbegeleiding), Paul Smithuis (dwarsfluit), Bram van der Zijden (in memoriam spreker) en Deventer Steenhouwerij (grafstenen en urnen).

Persoonlijk
Daarnaast wil Bianca Klein Woolthuis Uitvaartbegeleiding ook zichzelf presenteren. Het bedrijf is sinds medio dit jaar actief in Raalte en omgeving. “Als uitvaartbegeleider sta ik dichtbij en luister ik goed naar alle wensen. Samen kunnen we de uitvaart persoonlijk en bijzonder maken. De traditionele uitvaart maakt immers steeds plaats voor een passende gelegenheid. Hoe persoonlijk een uitvaart kan zijn, laten we op de rouwbeurs graag zien.” 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.