ribsandblues beste bluesfestival van europa

Ribs&Blues is verkozen tot het beste Europese bluesfestival van Europa in 2015. Dat werd zaterdag tijdens het Blues Fest UK in de O2 Arena in Londen bekend gemaakt. Ook Leif de Leeuw band, afgelopen jaar nog één van de acts op Ribs & Blues, viel in de prijzen. De Nederlandse band werd gekozen als Beste Bluesband.

Het Raalter festival was samen met twee Engelse concurrenten (Manchester Blues Festival en Great British R&B Festival) en het Poolse Suwalki Blues Festival genomineerd in de categorie ‘Best Festival/Event 2015’.

Het bestuur van Ribs en Blues heeft blij verrast gereageerd; “Dit is een heel mooi en bijzonder moment. We zien het als erkenning van wat we in Raalte hebben neergezet en gepresteerd. Bij dit soort titels gaat het vaak om een feestje voor de echte incrowd, maar deze Awards worden volledig onafhankelijk van bijvoorbeeld sponsors of bedrijven uitgereikt. We gaan het winnen van deze internationale prijs zeker vermelden in de aanloop naar de viering van ons 20-jarig bestaan tijdens Pinksteren 2016″, zo liet bestuurslid Jan Doppen weten. Het gratis toegankelijke festival in Raalte trok dit jaar tijdens het pinksterweekeinde zo’n 40.000 bezoekers.

In totaal werden in Londen in negen verschillende categorieën European Blues Awards uitgereikt. In de categorie ‘Best bands’ was er ook een Nederlands succes; die werd namelijk gewonnen door de Leif de Leeuw Band, afgelopen Pinksteren nog succesvol bij Ribs en Blues. De winnaar in de categorie ‘Best Vocalist, de Brit Ian Siegal heeft in het verleden al enkele keren in Raalte opgetreden.

Ook drummer Ted McKenna (onder meer actief met Gary Moore, Ian Gillan en Michael Schenker Group), in Londen uitgeroepen tot ‘Best Musician’, was al eens op Ribs en Blues te horen met de ‘Band of Friends’, samen met onder meer Gerry McAvoy, oud-begeleider van gitaarlegende Rory Gallagher. ‘Seasick Steve’, die won als ‘Best Solo/Acoustic Act’ is (nog) niet in Raalte geweest.

De jaarlijkse European Blues Awards worden sinds 1981 al uitgereikt, de eerste jaren onder de naam ‘The Trans European Blues & Jazz Awards’ door Dietrich Muller en Tall Boy Wilder. Volgens de organisatie gaat het na de soortgelijke Amerikaanse Awards om de belangrijkste prijzen in de internationale blueswereld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.